22.10.21

Ο Πετράκος «πουλάει», τα μίντια αγοράζουν...


Μια χαρά διαφήμιση έχεις όταν είσαι αρνητής τής covid, αντιεμβολιαστής και ταγός των εύπιστων; Γιατί, πόσες τηλεοπτικές εμφανίσεις, που έφεραν μεγάλη δημοσιότητα, είχε ο Γρηγόρης Πετράκος ως τραγουδιστής; Πόσο απασχόλησε ως καλλιτέχνης σε μεγάλο βαθμό; 

Πότε σε... επιχειρηματία αίθουσας διασκέδασης, στην οποία τραγούδησε, δόθηκε χρόνος σε βραδινό τηλεοπτικό δελτίο για να μιλήσει, όπως συνέβη με τον επιχειρηματία τής Πάτρας όπου ο καλλιτέχνης εμφανίστηκε ενώπιον εμβολιασμένου κοινού; Πότε τον κάλεσαν σε πρωινή εκπομπή και με την παρουσία του έγινε ο κακός χαμός, όπως συνέβη τώρα με την εκπομπή τής Φαίης Σκορδά και του Γιώργου Λιάγκα

Άφθονη είναι η δωρεάν διαφήμιση για τις ιατρικές «μελέτες» τού αοιδού, που έχει αποκτήσει πολλούς χειροκροτητές και ακολούθους. Πολύ περισσοτέρους από την αμιγώς καλλιτεχνική του καριέρα. Γιατί η «επανάσταση» κατά των μέτρων, των εμβολίων κ.λπ., «πουλάει». Σταθερή αξία. Και «πουλάει» όχι μόνο στους καλλιτέχνες, αλλά και σε πολιτικούς ή προαλειφόμενους για πολιτική καριέρα.

Φυσικά, δεν φταίει ο Πετράκος που βρίσκει βήμα για να πει τα δικά του, αλλά αυτοί που τον καλούν και τον προβάλλουν –υποτίθεται αρνητικά. Το κάνουν γιατί ξέρουν ότι και αυτός «πουλάει» σε τηλεθέαση, ακροαματικότητα και επισκεψιμότητα. Το λέει και ίδιος σε ανάρτησή του, απαντώντας σε σχόλιο του Γιώργου Παπαδάκη: «Το τηλέφωνό μου χτυπάει όλη μέρα από ανθρώπους της τηλεόρασης που μου ζητούν να μιλήσω σε εκπομπές», γράφει. Μπορεί το «όλη μέρα» να είναι υπερβολή, αλλά ότι η περίπτωσή του ενδιαφέρει τα ΜΜΕ δεν απέχει από την πραγματικότητα.

Ατί να τον αγνοούν για την… επιστημοσύνη του, αναπαράγουν τις ασημαντότητες που λέει, δήθεν  για να τον ξεμπροστιάσουν. Και καταφέρνουν να δίνουν αξία στις αυθαίρετες θεωρίες του. Μαζί, του δίνουν το δικαίωμα να πολιτικολογεί απευθυνόμενος στον Γ. Παπαδάκη, τον οποίο καλεί (ο Πετράκος!) να ασχοληθεί «με πιο σοβαρά θέματα». Μεταξύ των οποίων είναι «ο Γ. Τράγκας που ηγείται ενός νέου κινήματος και σας έχει διαφύγει... Άραγε περιμένετε να μπει στη Βουλή για να τον καλέσετε...;»

Τα Μέσα δεν δίνουν στα λεγόμενα του Πετράκου μόνο στήριξη, του δίνοιυν και ψηφαλάκια αν εκείνος τα αναζητήσει όταν θα έρθει η ώρα.

Μια χαρά τα καταφέρνουν… 

harddog-sport-.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: