20.10.21

Συγκλονίζει ο πατέρας του Ζακ...


Συγκλονιστικές ήταν οι τοποθετήσεις του πατέρα του Ζακ Κωστόπουλου κατά την πρώτη ημέρα της δίκης για τον θάνατό του πριν από τρία χρόνια. Όπως χαρακτηριστικά είπε «είχαν κάτω το παιδί μου με αίματα και το κλώτσαγαν. Οι αστυνομικοί... είναι διπλά δολοφόνοι. Δεν έκαναν τίποτα». Αναφερόμενος, δε, σε διάλογο που είχε με τον ανακριτή της υπόθεσης, τόνισε ότι του είπε πως θα μπορούσαν με το που τον είδαν μέσα στο κατάστημα να κατεβάσουν το ρολό και να περιμένουν την αστυνομία, για να λάβει την απάντηση ότι «πολλά θα μπορούσαν να γίνουν, αλλά δεν έγιναν».

«Το παιδί μου δεν πήγε για να κλέψει, το είπα και στον ανακριτή. Κάθε μέρα φέρνω τα λόγια αυτά στο μυαλό μου, ο Ζαχαρίας αποδείχτηκε ότι δεν είχε μπει για να κλέψει. Είπα στον ανακριτή ότι αν ήθελαν θα μπορούσαν να κατεβάσουν το ρόλο, να έρθει η αστυνομία, να τον συλλάβουν και να δικαστεί. Τι πιο απλό; Ο ανακριτής μου απάντησε ότι πολλά θα μπορούσαν να γίνουν, αλλά δεν εγιναν.

Οι αστυνομικοί, είναι διπλά δολοφόνοι. Δεν έκαναν τίποτα. Έλεγξαν το κινητό του παιδιού μου και όχι των κατηγορουμένων. Είχαν κάτω το παιδί μου, με το κεφάλι του στα αίματα και τον κλώτσαγαν. Τους άφησαν να σκουπίζουν το πεζοδρόμιο, λίγο ακόμη και θα έβαζαν καινούργια τζαμαρια. Πού ακούστηκε αυτό; Πριν λίγους μήνες, ένας σκότωσε ένα γατάκι κι είναι μέσα, ενώ αυτοί είναι έξω.

Το παιδί μου ήταν ακτιβιστής. Έγραφε σε εφημερίδες, τα έβαζε με τους υπουργούς και τους παπάδες. Του έλεγα να προσέχει, χαμογελούσε και μου έλεγε πως έχω δίκιο, και τώρα είμαι εδώ να ψάχνω άλλο δίκιο.

Πάω στο μνήμα του, του λέω χάθηκε να ήσουν ληστής; Να σε πιάνανε, να δικαζόσουν σήμερα εδώ, να ήσουν όμως ζωντανός», ήταν τα ανατριχιαστικά λόγια του πατέρα του Ζακ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: