20.10.21

Ναζί κανείς ή να μη ζει;...


Θανάσης Καρτερός

Ναζί κανείς ή να μη ζει; Ναζί χίλιες φορές είναι το μήνυμα της ανεξάρτητης ελληνικής Δικαιοσύνης. Και της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Διότι, άμα δεν είναι ναζί, δύσκολα θα ζει.  Άμα είναι μελαμψός, περίεργος, αναρχικός, τρομοκράτης, ποινικός της κακιάς ώρας, ποινικός της κακιάς στιγμής, ας έχει το παιδί του ψυχολογικά προβλήματα. Ας πεινάει η... οικογένειά του. Ας μείνουν στους πέντε δρόμους τα ανήλικα. Ας κάνει εφέσεις και αιτήσεις αναστολής της ποινής μέχρι τη Δευτέρα Παρουσία. Δεν ζει. Στη φυλακή θα αργοπεθαίνει.

Ναζί κανείς ή να μη ζει; Ναζί, βέβαια. Τρυφεροί αστυνομικοί θα δέρνουν εκείνους που διαδηλώνουν εναντίον του, θα του ανοίγουν δρόμο να ανοίγει κεφάλια, θα συνεργάζονται μαζί του για να αντιμετωπίσουν τους εχθρούς του. Και τρυφεροί εισαγγελείς θα πασχίζουν να τον ρίξουν στα μαλακά, να τον βγάλουν από τη φυλακή πριν ακόμα κλείσει πίσω του η πόρτα του κελιού. Μια Δικαιοσύνη απρόσμενα πονετική θα επιδείξει ανθρωπιά για τον ίδιο, αλληλεγγύη για την οικογένειά του, κατανόηση για το προσωπικό του δράμα.  Όλα όσα δεν δείχνει σε άλλους φυλακισμένους.

Ναζί κανείς ή να μη ζει; Ναζί, βέβαια. Θα τα βάλει η κυβέρνηση μέχρι και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για χάρη του. Ένας στίχος του Ελύτη θα θεωρηθεί παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, ενώ οι κραυγές, οι φωνές, οι αφρισμένες αντιδράσεις, όταν κάποιοι άλλοι κατάδικοι, μετά από χρόνια στη φυλακή, ζητούσαν, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ή έπαιρναν άδεια για να βγουν από τη φυλακή, ήταν απλώς η νομιμόφρων αγανάκτηση των εθνικοφρόνων. Και ο Μητσοτάκης κάθιζε τον Τσίπρα στο σκαμνί γιατί δήθεν άνοιξε τις φυλακές και έστειλε κακοποιούς κατά των νοικοκυραίων.

Ναζί κανείς ή να μη ζει; Ναζί, βέβαια. Διότι ως ξεσκολισμένος ναζί γίνεσαι συνομιλητής της Δεξιάς που κυβερνά τη χώρα, ως ντροπαλός ναζί γίνεσαι υπουργός της Δεξιάς που κυβερνά τη χώρα, ως κραγμένος ναζί γίνεσαι προστατευόμενο είδος φρουρών της δημοκρατίας, ως σοβαρός ναζί γίνεσαι άσπιλος πατριώτης, συμμαχητής του Μητσοτάκη στη μάχη των Πρεσπών. Και ως πονηρός ναζί χαίρεσαι να βλέπεις τη θεσμική Δεξιά να τα βάζει με τους ορκισμένους εχθρούς σου επειδή οργίζονται για την επιλεκτική επιείκεια προς εσένα. Ναζί και πάσης Ελλάδος Μητσοτάκη, λοιπόν...

Η ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: