19.10.21

Πώς η Ντόρα Μπακογιάννη έμαθε για τον καρκίνο...


“Ντόρα είμαι στο πλευρό σου” ήταν η αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον οποίο επικοινώνησε η Ντόρα Μπακογιάννη όταν του τηλεφώνησε για να του πει τα δυσάρεστα νέα. Την προηγούμενη εβδομάδα, συντόνισαν όλες τις κινήσεις που έπρεπε να κάνει η κ. Μπακογιάννη σε σχέση με τους γιατρούς που έπρεπε να... συμβουλευτεί, στάθμισαν τις εκτιμήσεις για τη θεραπεία που πρέπει να ακολουθήσει, και συζήτησε μαζί της τις αγωνίες της για τον «αόρατο εχθρό».

Η είδηση ήταν κεραυνός εν αιθρία και για την ίδια την κ. Μπακογιάννη.

Ήταν στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας όταν έκανε τον αιματολογικό έλεγχο ρουτίνας, μετά και την εγχείριση που είχε κάνει στο γόνατο της. Εξετάσεις στο πλαίσιο παρακολούθησης της μετεγχειρητικής πορείας. Μία τιμή στις εξετάσεις χτύπησε “καμπανάκι κινδύνου”. Ακολούθησε νέος γύρος εξετάσεων για να διαγνωστεί η συγκεκριμένη μορφή καρκίνου.
 
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών, όπως ανέφερε και η ίδια στην ανάρτηση με την οποία γνωστοποίησε την ασθένεια, το πολλαπλό μυέλωμα είναι σε πολύ αρχικό στάδιο και με την καλύτερη δυνατή πρόγνωση για την πορεία της νόσου.

Ο θεράπων ιατρός της ο καθηγητής Αιματολογίας-Ογκολογίας και Πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών Θανάσης Δημόπουλος, και σύμφωνα με πληροφορίες θα ξεκινήσει άμεσα ανοσοθεραπεία.

«Η Ντόρα είναι μαχήτρια. Έχει δώσει πολλές μάχες και έχει ξεπεράσει μεγάλες δυσκολίες στο παρελθόν. Και σε αυτή τη μάχη θα βγει νικήτρια» ανέφερε ο Πρωθυπουργός σε ανάρτηση του, την οποία συνόδευσε και με μία καρδούλα.

«Θεωρώ ότι ένα δημόσιο πρόσωπο που έχει κάνει χιλιόμετρα στην Πολιτική έχει υποχρέωση να πει την αλήθεια και για τα θέματα υγείας του. Πρέπει να στείλει ένα μήνυμα σε όλους περνούν το ίδιο ότι δεν είναι μόνοι τους. Να τους πει ότι ο καρκίνος είναι μια αρρώστια η οποία πολεμιέται, σήμερα ακόμα περισσότερο από το παρελθόν” ήταν η πρώτη δήλωση της κ. Μπακογιάννη, μετά τη δημοσιοποίηση της ασθένειας της.

Μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση για τις Γερμανικές εκλογές, σε προσωπικό, ανθρώπινο τόνο, δεν έκρυψε τα συναισθήματα που βιώνει ο άνθρωπος που έρχεται αντιμέτωπος με τη σοβαρότερη μάχη της ζωής του.

“Δεν θα το βάλουμε κάτω. Θα δώσουμε αυτή τη μάχη.

Δεν είναι η πρώτη ατυχία στη ζωή μου. Ελπίζω όμως να είναι η τελευταία. Ελπίζω κι από αυτή την προσπάθεια να βγω ακόμα πιο δυνατή. Ένα μεγάλο ευχαριστώ. Τα μηνύματα που έχω λάβει είναι τόσο πολύ συγκινητικά. Είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων” πρόσθεσε με φανερή συγκίνηση...

libre.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: