21.10.21

Έκλεισε την εκκρεμότητα του Συνεδρίου ο ΣΥΡΙΖΑ...


Τρίμηνη εξόρμηση και 13 πανελλαδικές συνδιασκέψεις...

Μία εκκρεμότητα μηνών για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έκλεισε χθες όταν το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία την εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα για διεξαγωγή του συνεδρίου του κόμματος την περίοδο 24-27 Φεβρουαρίου.

Την εισήγηση υπερψήφισαν 40 μέλη του οργάνου από το σύνολο των 45 , όμως οι... ενστάσεις που διατυπώθηκαν δεν αφορούσαν το σύνολο αλλά επιμέρους στοιχεία της πρότασης του Προέδρου. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι υπερψηφίστηκαν οι ποσοστώσεις όπως είχαν συμφωνηθεί το προηγούμενο διάστημα αλλά και το γεγονός ότι το  3ο συνέδριο ανοίγει στην κοινωνία με τη συμμετοχή 150 προσωπικοτήτων που έχουν διακριθεί στους τομείς δραστηριοποίησής τους. 

Επρόκειτο για μία εξέλιξη την οποία επί της ουσίας είχε προαναγγείλει ο Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη όταν δεσμεύτηκε ότι στην επόμενη κυβέρνησή του θα πάρουν κυβερνητικά πόστα και πρόσωπα από τους κοινωνικούς , επαγγελματικούς και επιστημονικούς χώρους που ενεργοποιούνται και αφήνουν το αποτύπωμά τους στην κοινωνία.

Έως τον Φεβρουάριο λοιπόν θα έχουν πραγματοποιηθεί 13 περιφερειακές συνδιασκέψεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενώ θα έχει προηγηθεί και τρίμηνη εξόρμηση αλλά και καμπάνια εγγραφής νέων μελών. Το Σάββατο συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης (ΚΕΑ) του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης η οποία καλείται  να αποφασίσει τη σύγκληση του 3ου Συνεδρίου καθώς και τη συγκρότηση:

Της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου.
της Επιτροπής Απόφασης και
της Επιτροπής Καταστατικού

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, στην εισήγησή του ανέφερε: «Μπαίνουμε σε ένα δύσκολο χειμώνα, οι αλλεπάλληλες αποτυχίες της κυβέρνησης θα αυξήσουν την κοινωνική πίεση. Οφείλουμε να εξετάσουμε ποιες πρωτοβουλίες θα λάβουμε, ειδικά στο μείζον ζήτημα της ακρίβειας που απειλεί τη βιωσιμότητα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Ο κ. Τσίπρας πρότεινε για το επόμενο διάστημα τις εξής πολιτικές πρωτοβουλίες :

Πολιτική καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για την αντιμετώπιση του πρωτοφανούς κύματος της ακρίβειας και τη προστασία νοικοκυριών και επιχειρήσεων, ώστε να επικοινωνήσουμε αναλυτικά και αδιαμεσολάβητα στους πολίτες τις θέσεις, τις διεκδικήσεις, δεσμεύσεις του κόμματος.

Πολιτική πρωτοβουλία για την άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού, με κατάθεση πρότασης νόμου για αύξησή του στα 800 ευρώ και ταυτόχρονα κατάθεση πρότασης διεξαγωγής προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή.

Ανάληψη πρωτοβουλίας σε συνεννόηση και με άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης για τη σύσταση κοινοβουλευτικής Επιτροπής, η οποία θα παρακολουθεί και θα ελέγχει την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, μέχρι και το τελευταίο ευρώ.

Συνέχεια της καμπάνιας εμβολιασμού που έχουμε ήδη αποφασίσει με στοχευμένες παρεμβάσεις σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού (πρόσφυγες, μετανάστες, άστεγοι, τοξικοεξαρτημένοι ).

Αναφορικά με το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, ο Αλέξης Τσίπρας μεταξύ άλλων τόνισε: «Ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε συντεταγμένα στην ολοκλήρωση του σχεδιασμού μας για την οργανωτική ανασυγκρότηση, τη διεύρυνση και τον ποιοτικό μετασχηματισμό του κόμματος. Να ξαναπιάσουμε το νήμα με κορύφωση ένα συνέδριο τομής και συνέχειας που θα μας δώσει ώθηση στον αγώνα μας για μια νέα πολιτική και κοινωνική πλειοψηφία και τη πολιτική αλλαγή που θα φέρει την προοδευτική διακυβέρνηση»...

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: