22.10.21

«Μπλόκο» Παππά στην εσωκομματική αντιπολίτευση...


Σας ενημερώσαμε πολύ νωρίς για τις ενστάσεις και τις διαφωνίες που εξέφρασαν στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ στελέχη της «Ομπρέλας» με ειδικό εσωκομματικό εκτόπισμα, όπως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Νίκος Βούτσης, ο Νίκος Φίλης και άλλοι. 

Οι διαφωνίες αφορούσαν στη... συμμετοχή 150 προσωπικοτήτων στο συνεδριακό σώμα ως αριστίνδην μέλη και όχι κατόπιν εκλογής, αλλά και η θέσπιση ποσόστωσης 20% για συνέδρους προερχόμενους από τη ΔΗΜΑΡ, την «Γέφυρα» και την «Προοδευτική Συμμαχία» εν γένει. 

Η πρόταση Τσίπρα πέρασε με άνεση, παρά τις ενστάσεις και τις διαφωνίες και όλα δείχνουν πως εφεξής, το εσωκομματικό μπρα ντε φερ για την διεύρυνση θα είναι συνεχές και σκληρό. Μάλιστα, αμέσως μετά την ανάδειξη των διαφωνιών, έσπευσε να παρέμβει δημοσίως ένας από τους πλέον ένθερμους θιασώτες της διεύρυνσης, ο Νίκος Παππάς. 

Ο πρώην υπουργός έστειλε μήνυμα στους διαφωνούντες, επισημαίνοντας με νόημα πως «οι όποιες διαφωνίες εντάσσονται στη λειτουργία ενός κόμματος, ακόμα και αυτές που αφορούν τη διεύρυνση είναι θεμιτές, αλλά οι συλλογικές μας αποφάσεις είναι ξεκάθαρες και αδιαμφισβήτητες». Με άλλα λόγια, το μήνυμα Παππά είναι πως το ποτάμι της διεύρυνσης δεν… γυρίζει πίσω. Για να δούμε τί θα πει και το συνεδριακό σώμα τον Φεβρουάριο…

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: