26.10.21

«36 σφαίρες δεν αποτελούν άμυνα»...


Τα καίρια λάθη στην αιματηρή καταδίωξη φανερώνουν οι υπηρεσιακές αναφορές των εμπλεκόμενων την ίδια ώρα που οι δικηγόροι του 18χρονου θύματος των «σερίφηδων» της ασφάλτου καταρρίπτουν σημείο προς σημείο την υπερασπιστική γραμμή που πρόκειται να ακολουθήσουν.

Οι... Ηλίας Γιαννόπουλος, Θανάσης Καμπαγιάννης και Αλεξάνδρα Καραγιάννη ανέλαβαν την εκπροσώπηση της οικογένειας του 18χρονου Ρομά που έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών στο Πέραμα επιδιώκοντας την απόδοση Δικαιοσύνης και «την πλήρη, αντικειμενική, ανεξάρτητη και ενδελεχή διερεύνηση της υπόθεσης και την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων».

Με κοινή δήλωσή τους εγείρουν θέμα διερεύνησης «πιθανού ρατσιστικού κινήτρου» και τονίζουν πως «οι τουλάχιστον 36 σφαίρες, που οι επτά αστυνομικοί έριξαν σε τρεις νεαρούς και ανήλικους ανθρώπους, είναι δολοφονία: δεν αποτελούν άμυνα και βέβαια καμία σχέση δεν έχουν με τη νομιμότητα».

Οι τρεις δικηγόροι επισημαίνουν πως κανένας αστυνομικός δεν τραυματίστηκε και δεν υπήρξε κίνδυνος ζωής την ώρα των πυροβολισμών «ενώ ο δηλούμενος στόχος της ακινητοποίησης θα μπορούσε να επιτευχθεί με άλλους τρόπους που θα σέβονταν την ανθρώπινη ζωή».

Στο πλευρό της οικογένειας του 18χρονου ο ΣΥΡΙΖΑ

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με επικεφαλής τον γραμματέα του κόμματος Δημήτρη Τζανακόπουλο, επισκέφθηκε τον καταυλισμό Ρομά στον Ασπρόπυργο προκειμένου να συμπαρασταθούν στο δίκαιο θυμό και στο πένθος του νεαρού Νικόλα.

«Οι εικόνες που αντικρίζουμε εδώ στον καταυλισμό είναι εικόνες αποκλεισμού, είναι εικόνες ακραίας φτώχειας και αναδεικνύουν με τον πιο σαφή τρόπο την εγκατάλειψη του κράτους απέναντι στους Ρομά» σημείωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Αυτή τη στιγμή για μας το κύριο είναι να σταματήσουν άμεσα οι παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη, να σταματήσει άμεσα αυτή η επιχείρηση συγκάλυψης, ψεύδους, συκοφαντίας, ρατσιστικού λόγου που έχει κινητοποιηθεί από έναν ολόκληρο μηχανισμό και να αφήσουμε την αλήθεια να λάμψει ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη» υπογράμμισε.

Ο γραμματέας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στάθηκε στην ανάγκη να υπάρξουνπολιτικές ένταξης των Ρομά, σημειώνοντας ότι τα τελευταία 2,5 χρόνια έχουν γίνει πολλά βήματα πίσω σε σχέση με όσα είχε πετύχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015-19.

Σπαρακτική κραυγή από τον πατέρα του νεαρού θύματος που ανέφερε συντετριμμένος: «Μπορούσανε να τον σταματήσουν, να τρυπήσουν τα λάστιχα, ίσως να τον τραυματίσουν» μην μπορώντας να πιστέψει πως ο γιος του έπεφτε νεκρός από τις δεκάδες σφαίρες που έπεσαν από τους αστυνομικούς...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: