17.9.21

Οι δημοσκοπήσεις στην ακρογιαλιά (δωσ’ μου ψηφαλάκι και πάρε με αγκαλιά!)...


Χρήστος Ξανθάκης

Κάθομαι τώρα εγώ να δω δημοσκόπηση της MRB στο χθεσινό δελτίο του Star channel, βλέπω εγκλήματα, βλέπω κορωνοπάρτυ, βλέπω σπασμένες ταφόπλακες (χίλια κομμάτια οι ταφόπλακες!), βλέπω ιερείς αρνητές του εμβολιασμού, έρχεται ο Σουπιός ο γάτος και μου λέει «μπαμπά, το βραδυνό μας, πολύ το καθυστερείς», του λέω «κάτσε μια στιγμούλα, οι στιγμές είναι κρίσιμες», μου απαντάει «τι είναι... πιο κρίσιμο απ’ το κονσερβάκι;», τον σκουντάω εγώ, με νυχιάζει αυτός, τέλος πάντων κακήν κακώς φτάσαμε και στο γκάλοπ.

Η οποία έρευνα της κοινής γνώμης απέδειξε για μία ακόμη φορά το μεγαλείο της φυλής:
Από τη μία οι Έλληνες και οι Ελληνίδες μουντζώνουν την κυβέρνηση για τα πεπραγμένα της τόσο στην οικονομία όσο και στην πανδημία και από την άλλη η κυβέρνηση δεν χάνει ούτε μία, ούτε μισή, ούτε το ένα δέκατο της ψήφου. Μη σου πω ότι παίζει να πάρει και πιο πολλές απ’ ό,τι τον Ιούλιο του 2019. Κι αυτό ενώ έχουμε άνοδο της άκρας δεξιάς και του Βελόπουλου!

Τι να σας πω, τέτοιο τζάζεμα έχω να συναντήσω από τότε που ήμασταν φοιτητές στο Φυσικό στα έιτιζ και ήρθε ένας περπατημένος κι έφερε Ροζ Πάνθηρες και πήρε ένας συμφοιτητής μου ο Γιώργος και πήγε βόλτα και όταν ξαναγύρισε ανάμεσά μας τον ρώτησε πως έκατσε η φάση και μου είπε «ρε φίλε, στην αρχή έβλεπα όλο πεταλούδες και ήταν ωραία, αλλά στο τέλος είδα κροκόδειλους και σκιάχτηκα»!

Κάπως έτσι και οι ψηφοφόροι της μαμάς Ελλάδας. Και πεταλούδες και κροκόδειλοι, από τη μία να αποδοκιμάζουν το έργο της κυβέρνησης σε ποσοστό 58,2 % και από την άλλη να μην κάνουν ούτε βήμα πίσω στη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας.

Από τη μία να λένε σε ποσοστό 58,4 % ότι τα μέτρα που αναγγέλθηκαν στη ΔΕΘ είναι για τα πανηγύρια και από την άλλη ν’ ακούνε κεντροδεξιά και να αναστατώνονται όπως στην πρώτη νύχτα του γάμου τους.

Από τη μία να δηλώνουν σε ποσοστό 64 % ότι η κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει διόλου να τιθασεύσει την ακρίβεια και από την άλλη να τους κλείνει το ματάκι ο Σταϊκούρας και να τους φεύγουνε ψιλά χοντρά.

Και η διαχείριση της πανδημίας; Κι εκεί τα ίδια με το 54 % να δηλώνει «όχι, δεν τα πήγατε καλά» (σχεδόν οι πάντες πλην παππούδων και γιαγιάδων), αλλά τα κουκιά ντούρα και πούρα, βάφονται γαλάζια και τρέχουν να πέσουν στην κάλπη.

Για να μην μιλήσω για τον ανασχηματισμό που κι αυτός λάθος ήτανε και ο Πλεύρης έβγαλε τ’ άντερα των ψηφοφόρων που θέλουν να αυτοαποκαλούνται «κεντρώοι», αλλά μην ανησυχείτε μια απλή γκρίνια είναι πίσω από το παραβάν θα την κάνουν τη δουλίτσα τους κι αυτοί.

Με όλα τα κόμματα να πηγαίνουν μια χαρά και να τσιμπάνε ποσοστάκια και μοναδούλες (με 7 % άνευ αναγωγής για το ΚΙΝΑΛ, τον έχει σκίσει τον Λοβέρδο η Φώφη!), εκτός από τον καταραμένο τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει κολλήσει κάπου γύρω στο 25 % και δεν θα δει ποτέ του Θεού πρόσωπο. Γιατί πούλησε τη Μακεδονία μας και την Εκκλησία μας και θα τον τιμωρεί ο Γιαχβέ στους αιώνας των αιώνων!

Υ.Γ.: Στην ερώτηση «υπάρχει οικονομικό μέτρο της ΔΕΘ που σας αφορά», το 24,8 % απάντησε «δεν γνωρίζω/δεν απαντώ». Όπως καταλαβαίνετε, ανοίγεται καινούριο πεδίο δόξης λαμπρό για την ελληνική δημοσιογραφία (καλημέρα κύριε Πέτσα μου) που θα αναλάβει να εξηγήσει στους πλεμπαίους πόσο και γιατί τους «αφορούν» τα εξαγγελθέντα μέτρα…

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: