25.9.21

Επικίνδυνες καταστάσεις...


Μπορεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη να επαίρεται σε αφύσικα υψηλούς τόνους για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, τα σήματα όμως που εκπέμπονται από παντού δεν συνάδουν με πανηγυρισμούς. Αντίθετα δείχνουν ότι ο δρόμος οδηγεί κατευθείαν σε μια ακόμη πτώχευση.

Και μόνο τα... στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που δημοσιεύτηκαν την εβδομάδα που μας πέρασε δείχνουν ότι η περίοδος του χειμώνα που έρχεται θα είναι μια σκληρή δοκιμασία για τα ελληνικά νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ειδικά μετά το αδιάντροπο ξεπούλημα της ΔΕΗ στα ιδιωτικά funds.

Όταν το 40% των «μη φτωχών» νοικοκυριών στερούνται βασικά αγαθά, ποσοστό που φτάνει στο 96,7% των «φτωχών», μη μπορώντας να καλύψουν έκτακτες αλλά αναγκαίες ανάγκες της τάξης των 395 ευρώ, τότε γίνεται φανερό ότι οι κυβερνητικοί πανηγυρισμοί είναι απλοί φανφαρονισμοί.

Η ελληνική οικονομία παρά την αναπτυξιακή άνοδο του Ιουλίου, επικοινωνιακά ισχυρή μόνο και μόνο γιατί συγκρίνεται με τον αντίστοιχο μήνα του 2020 που η χώρα βρισκόταν υπό ολοκληρωτικό, έχει πλέον δομικά προβλήματα που κάνουν ακόμη και την Κομισιόν στην 11η έκθεση ενισχυμένης εποπτείας να μη συμμερίζεται την υπεραισιοδοξία των «σοφών» του Κυριάκου.

Ληξιπρόθεσμες οφειλές πολιτών και κράτους, καθυστέρηση στη μείωση των κόκκινων δανείων, κίνδυνος δραματικής αύξησης της ανεργίας μετά την άρση των περιορισμών που υπάρχουν λόγω των μέτρων στήριξης, αβέβαιη ανάκαμψη του τουρισμού λόγω της επιμονής της πανδημίας και βέβαια η εκρηκτική αύξηση του δημοσίου χρέους δημιουργούν καταστάσεις ουσιαστικής πτώχευσης.

Αν μάλιστα συνυπολογίσουμε την ανεξέλεγκτη αύξηση των τιμών στα βασικά προϊόντα, σε σουπερ μάρκετ και λαϊκές, καθώς και την τρελή πορεία της τιμής του φυσικού αερίου σε επίπεδα αντίστοιχα με 7 ευρώ βενζίνης, τότε με σιγουριά μπορούμε να προβλέψουμε ότι η οικονομία δεν θα αντέξει.
Δυστυχώς η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη οδηγεί τη χώρα σε επικίνδυνους ατραπούς, τέτοιες που δημιουργούν κινδύνους για το ίδιο το δημοκρατικό πολίτευμα.

Νομοτελειακά δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το να εγκαταλείψει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η παρέα του το γρηγορότερο τη διακυβέρνηση της χώρας.

documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: