27.9.21

Τις πταίει για τον σεισμό στην Κρήτη?...



Μήπως οι... κατάρες, ή μήπως οι... καλικάντζαροι?...
Το τι ανοησία λέγεται στην Κρήτη με το σεισμό δεν το πιστεύει κανείς. Πως φταίει λέει η κατασκευή του νέου αεροδρομίου στο Καστέλλι, γιατί βάζουν φουρνέλα να σπάσουν βράχους. Και τα... φουρνέλα ενεργοποίησαν σεισμικό ρήγμα! Δηλαδή βάζεις ένα φουρνέλο και σκάβεις 10-20 μέτρα βράχο και αυτό μετά "ταξιδεύει" δέκα χιλιόμετρα σε βάθος, σε δισεκατομμύρια τόνους ύλης και τους "ερεθίζει" και ανοίγει η γη να καταπιεί τους Κρητικούς. Άρες μάρες. 
Άλλη φήμη; Ξηλώθηκε λέει για τα έργα του αεροδρομίου ένα εκκλησάκι και έπεσε η κατάρα της Αγίας που ήταν αφιερωμένο. Το βρίσκω πολύ χριστιανικό, άγιος να δίνει κατάρες. Με αυτή τη λογική να περιμένουμε και τον Δία να δώσει κι αυτός τις κατάρες του γιατί έχει γίνει το Ιδαίο Άντρο τουριστάδικο. Ευλόγησον.
Υπάρχει και άλλη φήμη πως είναι λέει η ξηρασία των τελευταίων ετών σε συνδυασμό με την κλιματική αλλαγή. Προφανώς. Σε δέκα χιλιόμετρα βάθος υποθέτω έχει κατέβει η πομόνα που ποτίζουν τις ελιές και "ρουφά" το νερό και γίνεται σπήλαιο. Και μετά βγαίνουν οι καλικάντζαροι και τα λοιπά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: