17.9.21

Για μία χούφτα (ακρο)δεξιές ψήφους......η ΝΔ χάνει το κέντρο...
Μετά την αρχική σιωπή της Νέας Δημοκρατίας για τη νέα αθλιότητα του Κωνσταντίνου Μπογδάνου με τη δημοσιοποίηση των ονομάτων νηπίων, μπροστά στη θύελλα αντιδράσεων το Μαξίμου αναγκάστηκε χθες να κάνει μισό βήμα βγάζοντας κίτρινη κάρτα στο βουλευτή.


Η ουσία όμως δεν αλλάζει: Το κυβερνών κόμμα κρατά... τον κ.Μπογδάνο στις τάξεις του, με το βλέμμα στην (ακρο)δεξιά ψήφο. Την ίδια στιγμή όμως ο βουλευτής της Α Αθήνας αποτελεί βαρίδι για τη ΝΔ και εμπόδιο στην προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη στις επόμενες εκλογές να απευθυνθεί και πάλι και στους κεντρώους ψηφοφόρους. Μία ομάδα που θεωρείται και βασίμως ότι έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη αυτοδυναμίας το 2019 και ενδεχομένως να καταστεί κρίσιμη και στις επόμενες (πρόωρες) εκλογές.

Την ίδια στιγμή όμως η ΝΔ αντιμετωπίζει κίνδυνο εκ δεξιών, εξ ου και η “ανοχή” σε περιπτώσεις όπως ο Κ. Μπογδάνος. Φαίνεται όμως ότι στο Μαξίμου διαπίστωσαν πως το κεντρώο, κεντροδεξιό και φιλελεύθερο κοινό της ΝΔ, αλλά και πασοκογενείς που στήριξαν Μητσοτάκη, ενοχλήθηκαν σφόδρα από την υπόθεση Μπογδάνου. Για αυτό και η αρχική πλήρης κάλυψη μετετράπη χθες σε απειλή διαγραφής... αλλά στο επόμενο λάθος. Άλλωστε εν τω μεταξύ η (ακρο)δεξιά πτερύγα της ΝΔ έσπευσε να υπερασπιστεί τον κ. Μπογδάνο.

“Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος έχει δώσει επαρκείς εξηγήσεις, δεν έπρεπε να δημοσιεύσει τη λίστα των παιδιών. Σιγά μην τον σταυρώσουμε κιόλας” δήλωσε με το χαρακτηριστικό του στυλ (Παραπολιτικά) ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος είχε προωθήσει ενθέρμως την υποψηφιότητα Μπογδάνου στην Α Αθήνας.

Για βαρύτατο πολιτικό και ηθικό ατόπημα έκανε λόγο από την πλευρά της η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάνη (Real FM), σχολιάζοντας μάλλον σαρκαστικά: “Τουλάχιστον το κατάλαβε και ζήτησε συγγνώμη”.

Οι βουλευτές Α Αθήνας της ΝΔ φέρονται άλλωστε ιδιαίτερα ενοχλημένοι, καθώς ουσιαστικά η ιστοσελίδα, που μέχρι πριν τις εκλογές ανήκε στον κ.Μπογδάνο και το χυδαίο δημοσίευμα της οποίας αναπαρήγαγε, κατηγορούσε όλους τους υπόλοιπους γαλάζιους που εκλέγονται στην πρώτη περιφέρεια της χώρας ότι δεν ασχολούνται με τα σοβαρά προβλήματα, γιατί δεν στοχοποιούν νήπια...Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο της Βίκυς Σαμαρά, πατήστε ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: