16.9.21

Συγκυβέρνηση Μπογδάνου και ΛΑΟΣ...


Η στοχοποίηση των προσφυγόπουλων και μεταναστόπουλων που πηγαίνουν σε ελληνικό σχολείο από την ανάρτηση του βουλευτή Μπογδάνου δεν έχει προηγούμενο. Ή, μάλλον, μέχρι σήμερα το είχαμε δει να γίνεται μόνο από τη Χρυσή Αυγή, το καλοκαίρι του 2012.

Η αρχική αντίδραση του νεοδημοκράτη βουλευτή ήταν να διαψεύσει ότι... διέπραξε παρόμοια αθλιότητα και να απειλήσει με μηνύσεις και αγωγές τον δημοσιογράφο Αρη Χατζηστεφάνου που την αποκάλυψε και τη σχολίασε.

Βέβαια πολύ γρήγορα υποχρεώθηκε να κάνει πίσω και να δικαιολογηθεί με μισόλογα, ρίχνοντας την ευθύνη στην ιστοσελίδα που τον «παρέσυρε», και «δεν είναι δικό του». Ξέχασε βέβαια να πει ότι η ιστοσελίδα έχει δημιουργηθεί από τον ίδιο και απλώς την παραχώρησε τυπικά στη σύζυγό του μετά την εκλογή του.

Ομως το πρόβλημα δεν είναι ο Μπογδάνος. Ο ίδιος μπορεί να αισθάνεται ικανοποιημένος που κλείνει το μάτι στους εναπομείναντες οπαδούς της Χρυσής Αυγής με παρόμοιες κινήσεις και διατηρεί την πολιτική ευλυγισία που τον έχει καταστήσει μιντιακή περσόνα.

Το πρόβλημα βρίσκεται στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση που δείχνουν ικανοποιημένοι από τις «εξηγήσεις» και θεωρούν ότι μπορούν να στηρίζονται στην ψήφο ενός βουλευτή με παρόμοια δημόσια δράση. Ειδικά ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας δεν διανοήθηκε ότι θα έπρεπε με πρωτοβουλία του να διερευνηθεί το ποινικό μέρος της υπόθεσης.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης κάνει ακόμα ένα βήμα προς την κατεύθυνση που έχει επιλέξει με την ανάθεση μεγάλου μέρους της κυβερνητικής ευθύνης στην ομάδα στελεχών του ΛΑΟΣ, τα οποία έχουν περιορίσει την αυτοκριτική τους σε αμφίβολης ειλικρίνειας συγγνώμες προς το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο, ξεχνώντας όλες τις ρατσιστικές και ξενοφοβικές θέσεις του κόμματος στο οποίο αναδείχτηκαν.

Η χώρα έχει κυλήσει με προσωπική ευθύνη του πρωθυπουργού σε μια άτυπη συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΛΑΟΣ που γίνεται κάθε μέρα και πιο ασφυκτική για τους δημοκρατικούς θεσμούς, τις ανθρωπιστικές αξίες, αλλά και τις διεθνείς συνθήκες που έχει υπογράψει και είναι υποχρεωμένη να σέβεται.

Αυτή η απροκάλυπτη στροφή προς την Ακροδεξιά δεν προκαλεί μόνο την εύλογη αντίδραση της δημοκρατικής αντιπολίτευσης. Είναι και μια ευθεία πρόκληση προς μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων της Ν.Δ. που δεν συναινούν, βέβαια, στη μετατροπή του κόμματός τους σε κακέκτυπο του κόμματος Καρατζαφέρη...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: