17.9.21

Τι θα πει ο Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη...


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ανεβαίνει απόψε στη Θεσσαλονίκη και το βράδυ του Σαββάτου αναμένεται να παρουσιάσει τη συνολική πρόταση του κόμματός του για την οικονομία και την κοινωνία με έμφαση στα εργασιακά και το ιδιωτικό χρέος.

Οι προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης δίνουν... έμφαση στην ενίσχυση των νέων αλλά και της μεσαίας τάξης όπως επίσης και στη στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών και των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις συνθήκες ακρίβειας που έχουν δημιουργηθεί στην αγορά με αυξήσεις στα βασικά είδη διατροφής αλλά και στην τιμή του ρεύματος.

Ως γνωστόν ήδη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει παρουσιάσει την πρόταση του κόμματός του για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ. Στον αντίποδα, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει αύξηση του βασικού μισθού κατά 2%, δηλαδή 0,52% ευρώ μικτά το ημερομίσθιο αλλά και τη μερική απασχόληση των 200 ευρώ με σπαστό ωράριο. Κατά την τομεάρχη Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου δε, η εφαρμογή του Νόμου Χατζηδάκη για τα εργασιακά εκτιμάται ότι θα έχει ως συνέπεια λιγότερες 40.000 νέες θέσεις εργασίας. 

Η αξιωματική αντιπολίτευση θεωρεί ότι τα μέτρα που εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ συνιστούν εμπαιγμό και κοροϊδία για τη νέα γενιά αφού ακόμη και η επιδότηση των 600 ευρώ για τους νέους εργαζόμενους έως 29 ετών όχι μόνο αποτελεί ένα από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ που εφαρμόζονται εδώ και πολλά χρόνια, αλλά όπως αποκαλύφθηκε θα “σπάσει” σε έξι δόσεις δηλαδή θα διατεθεί ένα επιπλέον ποσό της τάξης των 100 ευρώ μηνιαίως για κάθε νέο εργαζόμενο.

“Στο μυαλό του κ. Μητσοτάκη τόσο αξιολογείται η αξιοπρέπεια των νέων ανθρώπων, λίγα data και 100 ευρώ” σχολίασε δηκτικά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νάσος Ηλιόπουλος με την επισήμανση πως το κονδύλι που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για να καλύψει την αύξηση του ηλεκτρικού ρεύματος είναι μόλις 150 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή 9 ευρώ για τα νοικοκυριά μέχρι τα Χριστούγεννα...

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: