16.9.21

Ο νέος "Λαγός" της Ακροδεξιάς...



“Ο κ. Μπογδάνος δεν θα είναι υποψήφιος. Τέτοιες συμπεριφορές είναι ξένες προς τη Νέα Δημοκρατία". Με αυτή τη λακωνική δήλωση, τον Φεβρουάριο του 2019, η Μαρία Σπυράκη, τότε εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, είχε πετάξει έξω από τα ψηφοδέλτια του κόμματος τον φέρελπι... πολιτευτή, που μέσω Τwitter είχε υποσχεθεί σε ακροδεξιό χρήστη του Τwitter πως όταν γίνει η Ν.Δ. κυβέρνηση, θα δει τα τανκς να μπαίνουν στην ΕΡΤ. Οι δηλώσεις της κ. Σπυράκη δεν άργησαν να γίνουν καπνός και ο Κ. Μπογδάνος να καταλάβει όχι μόνο θέση στο ψηφοδέλτιο του κόμματος αλλά και έδρανο στο Κοινοβούλιο, αποδεικνύοντας ότι τέτοιες “συμπεριφορές” και ξένες δεν είναι και θέση έχουν στο κόμμα της Νέας Δεξιάς, που τις ανέχεται και τις συντηρεί.

Γιατί, από την εκλογή του και εντεύθεν, δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέχθηκε την αντιδημοκρατική και επικίνδυνη εμμονή του Κ. Μπογδάνου να δημοσιοποιεί ονόματα συλληφθέντων και διαδηλωτών, να υποδεικνύει με φωτογραφίες τις διευθύνσεις χώρων φιλοξενίας ανήλικων προσφύγων και εσχάτως να διακινεί λίστες με ονόματα και επώνυμα νηπίων, που δεν του ηχούν τόσο ελληνικά όσο το δικό του.

Το πρόβλημα πάντως δεν αφορά τόσο τον πολιτικό ψυχισμό του συγκεκριμένου βουλευτή, που κάνει τα αδύνατα δυνατά ώστε να αναγνωρισθεί ως ο νέος “Λαγός” της Ακροδεξιάς, όσο τον πολιτικό χαρακτήρα ενός δήθεν φιλελεύθερου κόμματος που φιλοξενεί και στη συνέχεια υπουργοποιεί ό,τι πιο ακραίο έχει αναδείξει η γαλάζια πολυκατοικία τα τελευταία χρόνια. Το μόνο πρόβλημα για τον Κ. Μπογδάνο είναι πως θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ ακόμη ώστε να κερδίσει ένα υπουργικό χαρτοφυλάκιο στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς, για την ώρα, τον προσπερνούν όσοι ονειρεύονταν αίμα μεταναστών στα σύνορα και όσοι έβγαζαν πύρινους λόγους μπροστά στο “πουλί της επανάστασης”…

Πέτρος Κατσάκος

Η ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: