1.9.21

«Εσύ, τι θα κάνεις όταν ο κόσμος πάρει φωτιά;»...



Το σπουδαίο ντοκιμαντέρ ανέβηκε στο Cinobo.
Eίναι του Ιταλού σκηνοθέτη Ρομπέρτο Μινερβίνι που μετράει μέχρι σήμερα τέσσερις μεγάλου μήκους αγγλόφωνες ταινίες, εξερευνώντας τα όρια ανάμεσα στη...μυθοπλασία και την τεκμηρίωση.

Μετά την τριλογία του Τέξας («The Passage», «Low Tide», «Stop The Pounding Heart») και το «Louisiana:The Other Side», o Μινερβίνι συνεχίζει με το «What You Gonna Do When the World's on Fire?» το ταξίδι του σε μια άγνωστη Αμερική και διαπλέκει σ’ αυτό το ασπρόμαυρο ντοκιμαντέρ τρεις ιστορίες από μια Νέα Ορλέανη που φλέγεται από τη μισαλλοδοξία, το διαφυλετικό μίσος, αλλά και την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή.

Και λέει ο ίδιος πως έγινε η επιλογή του θέματος και των πρωταγωνιστών: «Η αρχική πρόθεση ήταν μια ταινία για τα folk blues της Λουιζιάνα και της Νέας Ορλεάνης και τις αφρικανικές ρίζες τους, αλλά όπως συμβαίνει συχνά στην τεκμηρίωση οι κεντρικοί ήρωες της ταινίας αναδείχθηκαν μέσα από την κινηματογράφηση. Το θέμα έγινε πιο ασαφές, αλλά και πιο ενδιαφέρον, όσο ενσωματώνονταν μέσα από την παρατήρηση πράγματα που δεν είχα φανταστεί για τη ζωή στο Νότο. Τα πάντα αποκρυσταλλώθηκαν όταν γνώρισα την Τζούντι και πήγα στο μπαρ της. Εκείνη μου άνοιξε έναν καινούργιο κόσμο, μου σύστησε όλους τους υπόλοιπους ήρωες, κατέστησε σαφές τι γύρευα εξαρχής στην περιοχή».

 e-tetradio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: