19.9.21

"Συγκεκριμένα λόμπι πίεσαν για το νομοσχέδιο Χατζηδάκη"...



Κληθείς να απαντήσει για τα εργασιακά με αφορμή την υπόθεση εργοδοτικής αναλγησίας με την efood αλλά και σε ερώτηση με κριτική για πρακτικές επί ΣΥΡΙΖΑ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπενθύμισε ότι... τότε η χώρα ήταν «πειραματόζωο» και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην αύξηση του κατώτατου μισθού, τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, την ενίσχυση των εργασιακών δικαιωμάτων, την υποχρέωση εργοδοτών να καταγράφουν υπερωρίες κ.ά. «Ήρθε η Ν.Δ. και διέλυσε αυτές τις παρεμβάσεις» παρατήρησε.

Ακολούθως, υπογράμμισε ειδικά για την περίπτωση της efood ότι η εταιρεία κάνει αυτό που της έδωσε το δικαίωμα να κάνει ο νόμος Χατζηδάκη.

Επιπλέον, δεσμεύτηκε για τη δημιουργία ενός θεσμικού πλαισίου που «δεν θα επιτρέπει οι εργαζόμενοι σε ψηφιακές πλατφόρμες να λογίζονται ως αυτοαπασχολούμενοι», τονίζοντας ότι «δεν θα είναι αόρατοι» αλλά θα έχουν δικαιώματα, δώρα,άδειες, «όπως προβλέπει ο νόμος της εργασιακής κανονικότητας», καθώς σήμερα είμαστε σε εργασιακή ζούγκλα».

Ο Αλ. Τσίπρας είπε ακόμα ότι ο νόμος Χατζηδάκη «δημιουργεί συνθήκες κερδοσκοπίας» για κάποιες εταιρείες, επισημαίνοντας πάντως ότι η πλειοψηφία σέβεται τους εργαζόμενους.

«Δεν νομοθέτησαν τυχαία το συγκεκριμένο πλαίσιο» είπε και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ασκήθηκαν συγκεκριμένες πιέσεις από συγκεκριμένα εργοδοτικά λόμπι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: