17.9.21

Απανωτά κρούσματα βαρύνουν το κλίμα...


Επιμένει ο Μπογδάνος για τη λίστα…

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος χτύπησε πολλά και ηχηρά καμπανάκια στην ΚΟ της ΝΔ αλλά και στο Μέγαρο Μαξίμου. Η αντιφατική εικόνα της ημέρας από τη μια πλευρά ένας ακόμη Αντετοκούνμπο να πολιτογραφείται Έλληνας παρουσία του Πρωθυπουργού και από την άλλη πλευρά η εισαγγελία να εκκινεί προκαταρκτική έρευνα για τις... αναδημοσιεύσεις Μπογδάνου με τα ονόματα νηπίων αλλοδαπής καταγωγής, στοίχισε ακριβά στην κυβέρνηση.

Στη φασιστική λίστα του meaculpa και των ακροδεξιών που την αναπαραγάγουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως τον απόλυτο κίνδυνο εξισλαμοποίησης της χώρας η επισήμανση του ΣΥΡΙΖΑ ότι στα ονόματα αυτά θα μπορούσε να περιέχεται και το όνομα ενός Αντετοκούνμπο ήταν καρφί στην καρδιά της κεντροδεξιάς παράταξης.

Από χθες όμως που η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος ψάχνει τη διαδρομή και τα ίχνη της δημοσίευσης ο βουλευτής της ΝΔ στην Ά Αθήνας έδειξε για μια ακόμη φορά τα αντανακλαστικά του. Μπορεί να τη γλίτωσε με τις επιπλήξεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και να μη διαγράφηκε ωστόσο από την τσιμπίδα της Δικαιοσύνης δύσκολα θα ξεφύγει και χωρίς ελαφρυντικά.

Ο “κατά συρροή χαφιές” όπως τον χαρακτήρισε το ΚΚΕ άρχισε μέσω της εκπομπής του να δείχνει με το δάκτυλο αλλού τους χαφιέδες και τους ρουφιάνους της λίστας επιμένοντας ότι αυτός έκανε απλά ένα λάθος αναδημοσιεύοντας τη φρικιαστική λίστα.

Χωρίς περιστροφές από το ραδιοφωνικό του βήμα στα «παραπολιτικά 90,1» έδειξε προς το νηπιαγωγείο. «Δεν θα σας πω ποιο σχολείο. Μόνοι τους τα τοιχοκόλλησαν. Άλλο η αναπαραγωγή και εντελώς άλλο πράγμα η χαφιεδίστικη, ρουφιανίστικη δημοσιοποίηση» ήταν τα ακριβή του λόγια.

Καμπάνες… στο Μαξίμου

Το Μέγαρο Μαξίμου έγινε αποδέκτης έντονης κριτικής για το πρόσωπο του κ. Μπογδάνου. Μεγάλη μερίδα της ΚΟ ήταν στα κάγκελα από την πρώτη στιγμή καθώς τα έχουν μαζεμένα του νεαρού Βουλευτή.

Το πιο ηχηρό καμπανάκι για την κεντροδεξιά παράταξη το χτύπησε η κα Μπακογιάννη. Ως παλαιότερη στην ΚΟ εμφανίστηκε ως θεματοφύλακας της παράδοσης του κόμματος στις αξίες και της αρχές της φιλελεύθερης παράταξης και έσφαξε με το γάντι τον κ. Μπογδάνο κάνοντας λόγο τεράστιο ατόπημα.

«Οποιαδήποτε μορφή ρατσισμού δεν εμπεριέχεται μέσα στις αρχές και στις αξίες της ΝΔ. Θέλω να είμαι πολύ ξεκάθαρη σε αυτό. Είναι μια παράταξη που κράτησε ψηλά την ηθική πλευρά της πολιτικής και αυτή δεν τη διαπραγματευόμαστε» σημείωνε η πρώην Υπουργός εκφράζοντας φυσικά και μεγάλο μέρος του θυμικού του ίδιου του κ. Μητσοτάκη και την ενόχλησή του για το ύφος αλλά και τον αντιδημοκρατικό τόνο στις τοποθετήσεις του κ. Μπογδάνου.

Βαρύ κλίμα

Το κλίμα βάρυνε από την πρώτη στιγμή που ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να μην διαγράψει τον βουλευτή της Ά Αθήνας μετά την πολλοστή φορά που με τις τοποθετήσεις του εκθέτει τον ίδιο και τη ΝΔ.

Ο αδύναμος Πρωθυπουργός που φοβάται τον Μπογδάνο όπως σχολίασε η Κουμουνδούρου ήταν το κερασάκι στην τούρτα με το κλίμα να έχει πλέον βαρύνει σε ανεπίστρεπτο βαθμό.
«Οφείλω να ξεκαθαρίσω ότι ανάλογα λάθη στο μέλλον δεν θα μπορούν να γίνονται ανεκτά» ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου προδίδοντας σίγουρα αμηχανία στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Ουγγαρία της Μεσογείου

Ήταν η πολλοστή φορά που νεόκοποι βουλευτές της ΝΔ εξέθεταν με της απερίσκεπτες δηλώσεις και τοποθετήσεις τους την κυβέρνηση. Τα χτυπήματα είναι απανωτά με τη διαχρονική ανοχή του κ. Μητσοτάκη σε φαινόμενα όπως ο Γιάννης Λοβέρδος ή ο κ. Καλλιάνος να έχει σωρεύσει πλέον μεγάλο φορτίο δυσαρέσκειας.

Στην Κουμουνδούρου πλέον μιλούν πλέον ανοιχτά για την απόλυτη παράδοση της ΝΔ στην ακροδεξιά με τον κ. Μητσοτάκη στην πρόσπάθειά του να συγκρατήσει τα ποσοστά της ΝΔ από το 2019 μέχρι σήμερα να επιβεβαιώνει την ακροδεξιά κατρακύλα που καταλογίζουν στο κυβερνών κόμμα.

Η υπουργοποίηση του Θάνου Πλεύρη συμπληρώνοντας την τριανδρία του ΛΑΟΣ δεν είναι τίποτε μπροστά σε αυτό που προειδοποιούν τη ΝΔ ότι θα ακολουθήσει.

Ο Γιάννης Μπουρνούς ήταν σαφής απέναντι στους βουλευτές της ΝΔ στην ολομέλεια. «Αυτόν το εσμό που δείχνει με το δάκτυλο και στοχοποιεί 5χρονα παιδάκια και τα δίνει βορά στο νεοναζιστικό όχλο που έχει μείνει εκτός φυλακής θα τον βρείτε μπροστά σας στο ίδιο σας το κόμμα» είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει ότι δεν είναι μόνο τα Υπουργεία, στο τέλος θα καταλάβουν και το κόμμα.

Ψάρεμα στην ακροδεξιά

Η λογική του αναχώματος στη διαρροή ψήφων στα ακροδεξιά ίσως να ενέχει και ένα είδος δημοκρατικής ευθύνης θα μπορούσε να αντιτείνει κάποιος με περίσσιο κυνισμό. Ωστόσο το ψάρεμα στην ορφανή δεξαμενή της ΧΑ δεν μπορεί να γίνεται με κάθε μέσο ούτε χωρά η λογική του «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» στο δημόσια σφαίρα σημειώνουν πολιτικοί παράγοντες.  

Τον πιο δυναμικό συμπαραστάτη ο κ. Μπογδάνος τον βρήκε στον Άδωνι Γεωργιάδη. Ο Υπουργός Ανάπτυξης αρνήθηκε κάθε λογική ψαρέματος ψήφων στην ακροδεξιά και μάλιστα υπερθεμάτισε υπέρ της συγγνώμης που ζήτησε ο ίδιος ο βουλευτής για το «λάθος» του να βγάλει στον αέρα και αυτός και το site συμφερόντων τα ονόματα νηπίων με σαφή τον κίνδυνο υποκίνησης του ρατσιστικού μίσους.  

«Έκανε λάθος, ζήτησε συγγνώμη, σιγά τώρα μην τον σταυρώσουμε κιόλας. Ότι θέλει να αναδείξει ως Βουλευτής της Ά Αθήνας ένα πρόβλημα σε ορισμένες γειτονιές της Αθήνας και πολύ καλά έκανε» δήλωνε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.
Αίσθηση ωστόσο προκάλεσε και η τοποθέτηση του υφυπουργού Παιδείας Άγγελου Συρίγου που εκλέγεται και αυτός στην Ά Αθήνας, ο οποίος ναι μεν πήρε αποστάσεις από τη δημοσιοποίηση της λίστας, αλλά η χλιαρή και αμήχανη αντίδρασή του ξένισε αρκετά για το υπόβαθρο του Καθηγητή.

Επίπληξη

To θέμα Μπογδάνου έφθασε και στη βουλή με πρωτοβουλία της κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ με την Όλγα Γεροβασίλη να ζητά την παραπομπή του στην επιτροπή δεοντολογίας για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά.

Ο κ. Τασούλας βέβαια προσπέρασε το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να επιβληθούν κυρώσεις βάσει του κανονισμού της Βουλής και όπως ενημέρωσε τους εκπροσώπους των κομμάτων και τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες τον είχε ήδη καλέσει στο τηλέφωνο για να του εκφράσει την ξεκάθαρη καταδίκη του.

Η ουσία ωστόσο είναι ότι η κυβέρνηση το θέμα Μπογδάνου το έκλεισε και κοινοβουλευτικά. Τα αδικήματα όμως είναι πολλά και το ενδιαφέρον πλέον εστιάζεται στην εισαγγελική έρευνα και τις αποκαλύψεις που θα ακολουθήσουν…

Σωτήρης Μπολάκης

libre.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: