15.9.21

Τουρκία: Γιος πρώην πρωθυπουργού δεν εμβολιάζεται...


...για… «να μην γεννηθούν όντα με 3 αυτιά και 5 μάτια»...

Ποικίλα σχόλια προκαλούν οι δηλώσεις του Φατίχ Ερμπακάν, γιού του πρώην ισλαμιστή πρωθυπουργού Νετσμεττίν Ερμπακάν
Αίσθηση και ποικίλα σχόλια προκαλούν στην Τουρκία, οι δηλώσεις του Φατίχ Ερμπακάν, γιού του πρώην ισλαμιστή πρωθυπουργού Νετσμεττίν Ερμπακάν, κατά των εμβολιασμών για την... αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19...

O Ερμπακάν, πρόεδρος του μικρού κόμματος «Κόμμα Ευημερίας και πάλι», είναι από τους πλέον φανατικούς αντιεμβολιαστές στην Τουρκία με δυναμικά άρθρα και αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα. Ωστόσο με τις τελευταίες δηλώσεις του, φαίνεται πως έχει χτυπήσει … «κόκκινο», αφού υποστήριξε πως δεν εμβολιάζεται γιατί… «μπορεί να γεννηθούν όντα με τρία αυτιά και πέντε μάτια».

Στη διάρκεια δηλώσεων του στην Κόνυα, ο Ερμπακάν δήλωσε: «Δεν εμβολιάστηκα. Και ούτε σκέφτομαι να εμβολιαστώ. MRNA σημαίνει παρέμβαση στον πυρήνα του κυττάρου. Μπορεί να προκαλέσετε σε εκείνους τους ανθρώπους γέννηση μισού ανθρώπου και μισού πιθήκου. Μπορεί να γεννηθούν όντα με τρία αυτιά και πέντε μάτια».
Ο Ερμπακάν επανέλαβε πως δεν εμβολιάστηκε και πως δεν πρόκειται να το κάνει, ενώ δεν έκρυψε το ενδιαφέρον του να διεκδικήσει τη θέση του … Ερντογάν, στις επόμενες προεδρικές εκλογές στη χώρα.

Οι δηλώσεις Ερμπακάν για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, έτυχαν ευρείας δημοσιότητας στα τουρκικά ΜΜΕ, ενώ προκάλεσαν ποικίλα σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: