23.9.21

Η εξόντωση των μικρομεσαίων...


Στα λόγια η κυβέρνηση Μητσοτάκη σκίζεται για τη μεσαία τάξη. Κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι την εξόντωσε. Και η ίδια δηλώνει αποφασισμένη να εξασφαλίσει την ευημερία της. Στην πράξη, όμως, είναι αποφασισμένη να την παραδώσει στους δανειστές της και να την εξαλείψει προς... όφελος μιας χούφτας ισχυρών. Και η πανδημία είναι μια εξαιρετική ευκαιρία γι' αυτό.

Στην Ελλάδα της πανδημίας οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις δεν έχουν πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό. Η μεγάλη πλειονότητά τους δεν είχε καν πρόσβαση στα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν κατά καιρούς. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της επαγγελματικής τους οργάνωσης, μία στις τρεις απειλείται με λουκέτο.

Η κυβέρνηση αρνείται κάθε συζήτηση για τη ρύθμιση του τεράστιου χρέους των επιχειρήσεων αυτών, που δημιουργήθηκε μέσα στην πανδημία χωρίς δική τους υπαιτιότητα. Και επιπλέον έχει ψηφίσει έναν κατάπτυστο Πτωχευτικό Κώδικα, που οδηγεί τους μικρομεσαίους σε χρεοκοπία χωρίς δεύτερη ευκαιρία.

Τέλος, έχει αποκλείσει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και από τη χρηματοδότηση του ευρωπαϊκού ταμείου ανάκαμψης, παρ' όλο που ο σκοπός του είναι αυτός ακριβώς: η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων που δεν έχουν πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό.

Όλα αυτά είχε την έμπνευση να τους τα πει κατάμουτρα ο υπουργός Ανάπτυξης  Άδωνις Γεωργιάδης σε προχθεσινή τηλεοπτική του εμφάνιση.

Δεν υπάρχει χώρος στην αγορά για εσάς, είπε. Και προφανώς έχει προκαλέσει ξεσηκωμό. Διότι τα ψέματα, ο εμπαιγμός και ο κυνισμός έχουν κάπου ένα όριο...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: