15.9.21

Απλά τα πράγματα...



Αν γκουγκλάρεις τη λέξη «πρωθυπουργός», βγαίνει πρώτο πρώτο: «Στον αγιασμό του νέου σχολείου Δαμασίου στον Τύρναβο ο πρωθυπουργός». Τώρα, ανάθεμα κι αν ξέρεις πού είναι το Δαμάσι. Ισως ωστόσο να 'χεις ακούσει πού είναι ο Τύρναβος, καθώς καλό τσίπουρο λένε ότι βγάζει. Ε, εκτός από τσίπουρο, βγάζει και...κάτι σεισμόπληκτους.

Πριν από λίγους μήνες έγινε σεισμός. Βασικά δεν έχει σταματήσει να κάνει τα τελευταία δύο χρόνια -προχθές πάλι, την ώρα που ο πρωθυπουργός έδινε συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, εντελώς τυχαία (το τονίζω αυτό!) έριξε έναν δυνατό στην Αττική. Εντελώς τυχαία, το ξαναλέω. Οχι, μη μου λέτε ότι συνδυάζω τα ασυνδύαστα. Και καλά πως ο Μητσοτάρχας είναι γιος του Μητσοτάκη που τελοσπάντων με την τύχη κάπως καλά δεν τα 'χε (των άλλων την τύχη, όχι τη δική του) και ως τέτοιος ίσως κάτι να κληρονόμησε και ο τέτοιος και ίσως να είναι και χειρότερος... Μακριά από μένα αυτά. Ο,τι μας έχει βρει (που όλα μάς έχουν βρει) είναι εντελώς τυχαία γεγονότα, πλήρως αποσυνδεδεμένα με τον πρωθυπουργό μας.

Πλήρως αποσυνδεδεμένος είναι και ο πρωθυπουργός από τα γεγονότα. Αντιμεταθετική ιδιότητα το λένε: όταν η πραγματικότητα δεν έχει σχέση με σένα, δεν έχεις ούτε εσύ με την πραγματικότητα. Γι' αυτό να μη διερωτάσαι, αγαπητέ μου, σαν σε γιουχάρουν. Απλά είναι τα πράγματα.

Τόσο απλά όσο ένα τηλεοπτικό πλάνο. Που έδειξε μεν το σχολείο στο Δαμάσι το οποίο ξαναφτιάχτηκε από ιδιωτική εταιρεία (που, εντελώς τυχαία, παίρνει και κρατικά έργα) και τον πρωθυπουργό να το εγκαινιάζει, δεν έδειξε ωστόσο ότι οι σεισμόπληκτοι μαθητές του μένουν ακόμη σε λυόμενα... Μωρέ είδες πόσο απλά είναι τα πράγματα;

Νόρα Ράλλη

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: