16.9.21

Ο μπάρμπας μου ο αντίφα...


Δημήτρης Ψαρράς

Το χθεσινό ακραίο πολιτικό ολίσθημα του Κωνσταντίνου Μπογδάνου δεν ξάφνιασε βέβαια όσους έχουν παρακολουθήσει τον τελευταίο καιρό την προσπάθεια του βουλευτή της Ν.Δ. να εκπροσωπήσει τους μέχρι πριν από δύο χρόνια υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής, που έμειναν ανέστιοι μετά την τριχοτόμηση και την ουσιαστική διάλυση του ναζιστικού σχηματισμού...

Το ότι με τη χθεσινή ανάρτησή του ξεπέρασε και τα δικά του όρια επιβεβαιώνεται από την εσπευσμένη διαγραφή της και τη μισή συγγνώμη που ψέλλισε, μετά τις αρχικές απειλές για μηνύσεις και αγωγές στους δήθεν συκοφάντες του. Θυμίζω ότι η πρώτη ενέργεια της Χρυσής Αυγής, τον Ιούνιο του 2012, αμέσως μετά την είσοδό της στη Βουλή, ήταν να οργανώσει εκστρατεία για την εκδίωξη των παιδιών μεταναστών και προσφύγων από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Βέβαια ο κ. Μπογδάνος δεν είναι ιδεολόγος ναζιστής, όπως οι κ. Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Λαγός και Παναγιώταρος που είχαν οργανώσει εκείνη την επιχείρηση. Αλλά είναι έτοιμος να προχωρήσει σε κάθε αθλιότητα που θεωρεί ότι θα ευνοήσει το πλασάρισμά του στον σκοτεινό χώρο της ρατσιστικής Ακροδεξιάς.


Πάντως, με την ίδια ευκολία που πλασάρεται σήμερα ως ο νέος «μακεδονομάχος» και «μεταναστοφάγος», ο νεοδημοκράτης βουλευτής αρθρογραφούσε μετά την καταδικαστική απόφαση για τη Χρυσή Αυγή στο «Πρώτο Θέμα», με ύμνους για τον… αντιφασισμό. Ο τίτλος του άρθρου του τα λέει όλα: «“Αντίφα” είναι μόνο η Ν.Δ. - και το έργο ξεκινάει τώρα». Στο άρθρο αυτό, ο κ. Μπογδάνος ήταν απόλυτος: «Η ανομία, η ελαστικότητα όταν το αυγό του φιδιού εκκολάπτεται και η αποτυχία της Πολιτείας να επιβάλλεται θεσμικά έχουν διαχρονικά εκθρέψει τέρατα».

Τελικά, χθες αποδείχτηκε, ότι τα τέρατα, πράγματι, έχουν εκτραφεί.

Efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: