27.9.21

Στη Βουλή βάζει σήμερα ο Τσίπρας το θέμα της ΔΕΗ...


Με φόντο την πολιτική αντιπαράθεση για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ συζητείται σήμερα Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου το μεσημέρι στη Βουλή η επίκαιρη επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για το θέμα της ακρίβειας.

Στην συνεδρίαση στην Ολομέλεια θα μιλήσει και ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας επεκτείνονταν εκ των πραγμάτων τη... συζήτηση και στην “εγκληματική” κατά τον ΣΥΡΙΖΑ απώλεια του ελέγχου της ΔΕΗ από το δημόσιο και στις ευθύνες που αναλαμβάνει η διοίκηση της επιχείρησης προωθώντας αυτήν την επιλογή. Ήδη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδωσε το στίγμα και κάλεσε τους πολίτες σε ενεργητική αντίσταση απέναντι “σ’ αυτές τις ληστρικές πολιτικές” με ταυτόχρονη προειδοποίηση πως το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ προτού προχωρήσει σε οριστικές αποφάσεις να γνωρίζει ότι “θα αναζητηθούν όλες οι ευθύνες, όχι μόνο πολιτικές”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεν θεωρεί μόνο ότι μέσα από την διαδικασία αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου της ΔΕΗ ζημιώνεται το ελληνικό δημόσιο, αλλά συγχρόνως εκφράζει την ανησυχία του και για τις ανατιμήσεις στα τιμολόγια της επιχείρησης εν μέσω ενεργειακής κρίσης.

Παράλληλα, αξιώνει από την επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να ελέγξει ποιοι είχαν εσωτερική ενημέρωση για τη μετοχή της ΔΕΗ και για ποιους: “Δεδομένου ότι για την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου (ΑΜΚ) γνώριζε μόνο η διοίκηση της ΔΕΗ και ο κ. Μητσοτάκης με τους στενούς συνεργάτες του, περιμένουμε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς που παρενέβη μόνο μετά την κατακραυγή, το αυτονόητο” σημειώνει η Κουμουνδούρου και προσθέτει: 

“Να ελέγξει μία προς μία όλες τις πράξεις πώλησης που έγιναν τις 9 αυτές μέρες και να ενημερώσει Αρχές και πολίτες ποιοι ήταν αυτοί που πουλούσαν μετοχές ότι όλοι προεξοφλούσαν άνοδο και από πού είχαν εσωτερική πληροφόρηση. “Η πορεία της μετοχής μετά και την πώληση του ΔΕΔΔΗΕ δείχνει χειραγώγηση” ανέφερε χθες ο τομεάρχης Μεταφορών και Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Παππάς. Επίσης, ο εκπρόσωπος του κόμματος Νάσος Ηλιόπουλος σχολίασε αναφορικά με τις εξελίξεις στη ΔΕΗ: “Αν ήταν “επενδυτική επιτυχία” θα το είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση Θα είχε πει μισή λέξη ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ. Η σιωπή τους δείχνει πως έχουμε να κάνουμε με πλιάτσικο”.

Στην Κουμουνδούρου θυμίζουν πως η απώλεια της πλειοψηφίας συμμετοχής της ΔΕΗ έρχεται λίγες ημέρες μετά το ξεπούλημα του συνόλου του Δικτύου φυσικού αερίου (ΔΕΠΑ Υποδομών) και του 49% του Δικτύου Διανομής Ηλεκτρισμού (ΔΕΔΔΗΕ) με αποτέλεσμα η κοινωνία και η οικονομία να μένουν απροστάτευτες στη μετάβαση που προκαλεί η ενεργειακή κρίση. Αντίστοιχη μεθόδευση σημειώνουν έγινε και με την απώλεια της πλειοψηφίας στο ΔΣ των ΕΛΠΕ.

Σε ό,τι αφορά το μείζον θέμα της ακρίβειας ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναμένεται να επιμείνει σήμερα στην ανάγκη αύξησης του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ και στην επιβεβλημένη αναγκαιότητα ουσιαστικής στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω τραπεζικού δανεισμού...

Βούλα Κεχαγιά 

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: