27.9.21

Θωμαΐδης: Τέλος Οκτωβρίου το 5ο κύμα της πανδημίας...


Προς το τέλος Οκτωβρίου θα κάνει την εμφάνισή του το πέμπτο κύμα του κορονοϊού, εκτιμά ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, Νίκος Θωμαΐδης, μιλώντας για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Θωμαΐδης, το τέταρτο κύμα της... πανδημίας θα κορυφωθεί τον Οκτώβριο με 3.500 κρούσματα ημερησίως παρά τη σταθεροποίηση που δείχνουν τα νούμερα. Ο καθηγητής προέβλεψε ότι στο τέλος του Οκτωβρίου θα έρθει το πέμπτο κύμα της πανδημίας. «Θα αυξηθεί η διάδοση στην κοινότητα σε όσους δεν είναι εμβολιασμένοι. Έτσι μπορεί να έχουμε μια κορύφωση προς το τέλος Οκτωβρίου, ένα 5ο κύμα» είπε χαρακτηριστικά.

«Είχαμε πει ότι θα δούμε μείωση και αυτό είδαμε. Υπάρχει μια σταθεροποίηση, πολύ αισιόδοξη, που θα συνεχίσει τις επόμενες δύο, τρεις εβδομάδες. Κι αυτό γιατί αντικαθίσταται η κινητικότητα των παιδιών με την κανονικότητα στα σχολεία με υγειονομικά πρωτόκολλα και πολλά τεστ. Αυτό μπορεί να συγκρατήσει τους αριθμούς» εξήγησε και σημείωσε ότι η επιδημιολογική εικόνα στην Ελλάδα, με κάποιες εξαιρέσεις, είναι πολύ καλή. Όμως καταγράφεται αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα, κάτι που αναμένεται να φανεί στα κρούσματα τις ερχόμενες ημέρες, με την Αττική να αναμένεται να δει αύξηση κρουσμάτων κατά 200-250.

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: