19.9.21

Οι 25 πλουσιότερες οικογένειες του κόσμου...... έχουν περιουσία 1,7 τρισεκ. δολάρια...
Το Bloomberg δημοσίευσε την ετήσια λίστα του με τις 25 πλουσιότερες οικογένειες στον κόσμο, των οποίων η συνολική περιουσία αυξήθηκε φέτος στα 1,7 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Η οικογένεια Walton, που κατέχει το... 48% των μετοχών της Walmart, της μεγαλύτερης εμπορικής αλυσίδα παγκοσμίως που ιδρύθηκε από τον Sam Walton το 1962, βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης με 230 δισεκ. δολάρια και απόσταση σχεδόν 100 δισ. δολαρίων από τη δεύτερη πιο πλούσια, εκείνη των Mars.

 

Η περιουσία της οικογένειας Mars, ιδιοκτήτες της αμερικανικής εταιρείας Mars, η οποία ασχολείται με την παραγωγή τροφίμων και προϊόντων ζαχαροπλαστικής, αγγίζει περίπου τα 142 δισεκ. δολάρια.

 

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η οικογένεια Koh, η οποία διαχειρίζεται τον βιομηχανικό όμιλο Koch Industries, με περιουσία 124,4 δισεκατομμυρίων, ενώ η πρώτη πεντάδα περιλαμβάνει επίσης την οικογένεια Erme, ιδιοκτήτες του οίκου μόδας Hermes (111,6 δισεκ. δολάρια) και την κυρίαρχη δυναστεία Al-Saud της Σαουδικής Αραβίας (περίπου 100 δισεκ. δολάρια).

 

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν η οικογένειες Ambani, ιδιοκτήτες της Reliance Industries με περιουσία 93,7 δισεκ. δολαρίων, η οικογένεια Wertheimer, η οποία κατέχει τον οίκο μόδας Chanel (61,8 δισεκ. δολάρια), η οικογένεια Johnson, ιδιοκτήτες της εταιρείας διαχείρισης Fidelity Investments (61,2 δισεκ. δολάρια), η οικογένεια Thompson, η οποία κατέχει την εταιρεία πολυμέσων Thomson Reuters (61,1 δισεκ. δολάρια) και οι ιδιοκτήτες της γερμανικής φαρμακευτικής εταιρείας Boehringer Ingelheim, της οικογένειας Boehringer (59,2 δισεκ. δολάρια)


Δεν υπάρχουν σχόλια: