27.9.21

Από το μαύρο του 2018 στην κορυφή του 2021 το Mega...


Το καλοκαίρι του 2017 ο Βαγγέλης Μαρινάκης, έχοντας αποκτήσει τον ΔΟΛ, μπήκε με 22% και στην Τηλέτυπος. Ξεκίνησαν οι σχετικές συζητήσεις με τους άλλους δύο μετόχους, τους εκπροσώπους του Ομίλου Βαρδινογιάννη και του Ιβάν Σαββίδη, αλλά στη δημοπρασία του ΕΣΡ για τις επτά άδειες εθνικής εμβέλειας η Τηλέτυπος δεν... κατέθεσε αίτηση. Το κανάλι της, το Mega, σταμάτησε να εκπέμπει στις 28 Οκτωβρίου του 2018, με αποφάσεις των ΕΣΡ και ΣτΕ.

Ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού δεν είχε πει όμως την τελευταία του λέξη. Στις 28 Φεβρουαρίου 2019 η Άλτερ Έγκο ΜΜΕ κατέθεσε αίτηση για τη διεκδίκηση της μίας εκ των δύο αδειών εθνικής εμβέλειας και την έλαβε στις 8 Οκτωβρίου 2019. Το Mega επανήλθε στους τηλεοπτικούς δέκτες από άλλο φορέα, την Άλτερ Έγκο ΜΜΕ, και τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται ξανά στην πρώτη θέση της θεαματικότητας, κυρίως λόγω της απήχησης της σειράς «Η Γη της Ελιάς».

Εξαιτίας των νέων τηλεοπτικών σειρών το κόστος του προγράμματος αυξήθηκε σημαντικά με στόχο ο σταθμός να τερματίσει πρώτος, με ένα μοντέλο που θυμίζει περισσότερο τον παλιό Alpha, της εποχής των μεγάλων αποδόσεων. Παράλληλα, εγκαταλείποντας τη σφιχτή οικονομική πολιτική του πρώτου διαστήματος, έχουν προσληφθεί πολλοί τηλεοπτικοί αστέρες, που θα μπορούσαν άνετα σε επόμενο στάδιο να δημιουργήσουν και έναν θεματικό τηλεοπτικό σταθμό εθνικής εμβέλειας. Ξεχωριστή είναι και η συνεργασία με την Barking Well Media του Νίκου Κοκλώνη, η οποία όμως συνεργάζεται και με τον Alpha...

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: