2.8.21

«Νιώθω κωλόφαρδος»...


Τρομερές ατάκες Τεντόγλου, αφιέρωσε το μετάλλιο σε όλους τους Έλληνες...

Σε όλους του Έλληνες αφιέρωσε το χρυσό του μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ο Μίλτος Τεντόγλου.

Ο 23χρονος πρωταθλητής στις πρώτες του δηλώσεις είπε πως τα πρώτα πέντε άλματά του «ήταν χάλια», όμως στο τέλος έκανε αυτό που... έπρεπε για να τερματίσει στην πρώτη θέση, συμπληρώνοντας πως ήταν «τυχερός».

«Δεν το περίμενα να κερδίσω, ειδικά έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας. Ήμουν τυχερός σήμερα, αλλά και άτυχος μαζί, γιατί δεν έκανα καθόλου καλά άλματα στην αρχή. Δεν ξέρω γιατί ήταν έτσι οι πρώτες πέντε προσπάθειές μου. Ήταν... χάλια. Δεν ξέρω τι έπαθα. Σαν να είχαν αγχωθεί, δεν ξέρω.... Στο τέλος έκανα ακριβώς την ίδια επίδοση με τον πρώτο. Σήμερα ο Χουάν Μιγκέλ Ετσεβερία ήταν καλύτερα από μένα, νιώθω λίγο κάπως που κέρδισα. Νιώθω κωλόφαρδος!

«Θέλω να το αφιερώσω σε όλους τους Έλληνες που έμειναν ξύπνιοι και με παρακολουθούσαν. Αν έκανα 8,50μ. θα αντιδρούσα διαφορετικά. Η βαλβίδα ήταν σκληρή και τα γόνατά μου πονάνε. Θα πονάω για μέρες. Θέλω να πάω τώρα στο Ολυμπιακό Χωριό να πιώ ένα καφεδάκι» πρόσθεσε ο Τεντόγλου στην κάμερα της ΕΡΤ.

Για τη συζήτηση που είχε με τον Γκρεγκ Ράδερφορντ είπε:

«Μου είπε πολλά μπράβο, ότι ήταν καταπληκτικό άλμα και χειροκροτούσε για μένα».

Στο τέλος, ο Τεντόγλου δήλωσε... άγνοια για την ώρα της απονομής των μεταλλίων.

«Το απόγευμα είναι; Τι ώρα; Δεν νιώθω τίποτα αυτή την στιγμή» είπε χαμογελώντας, μετά τον σπουδαίο αγώνα του.

Φωταγωγημένο για τρεις ημέρες το δημαρχείο των Γρεβενών

«Το δημαρχείο Γρεβενών θα παραμείνει φωταγωγημένο για τις επόμενες τρεις ημέρες προς τιμήν του Ολυμπιονίκη Μίλτου Τεντόγλου», δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος της πόλης, Γιώργος Δασταμάνης.

Ο κ. Δασταμάνης ανέφερε, επίσης, ότι το επόμενο διάστημα ο Δήμος Γρεβενών, σε συνεννόηση με τον Ολυμπιονίκη και την οικογένειά του, «θα διοργανώσει τιμητική εκδήλωση που θα ανταποκρίνεται στο ύψος της Ολυμπιακής διάκρισης του αθλητή αλλά και της τιμής που προσέφερε στην πόλη, αφού σήκωσε ψηλά τον γενέθλιο τόπο του κάνοντάς τον γνωστό στα πέρατα της γης».

Σημειώνεται, ότι με πρωτοβουλία της δημοτικής Αρχής στήθηκε γιγαντοοθόνη στο πάρκο Μανιταριών όπου παρά το προχωρημένο της ώρας, 4:30, πάνω από 300 άτομα, με πρώτους τον δήμαρχο Γρεβενών και τους δημοτικούς συμβούλους, παρακολούθησαν τον τελικό του μήκους και τις προσπάθειες του Μίλτου Τεντόγλου.

Συγκινημένη από την επιτυχία του ήταν και η μητέρα του Ολυμπιονίκη, η οποία μετά το τέλος του αγώνα επισκέφθηκε τον χώρο του πάρκου, όπου έγινε δεκτή με επευφημίες από τους κατοίκους των Γρεβενών και ενώ δέχθηκε τις ευχές και τα συγχαρητήρια από τον δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους.

Παράλληλα, οι φίλοι του Μίλτου Τεντόγλου ζωγράφισαν στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης και στις αποχρώσεις του χρυσού το 8,41 που πέτυχε στο Τόκιο...

cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: