22.8.21

Κομπλεξισμοί...



 O Aυγενάκης έχει κάνει την Κρήτη άνω-κάτω...
«Η αλήθεια είναι ότι στα Χανιά διέκρινα ένα κομπλεξισμό… “αμάν γιατί κάνετε τόσα έργα στο Ηράκλειο». Την πρωτοφανή και προσβλητική δήλωση έκανε ο υφυπουργός Αθλητισμού το απόγευμα της Πέμπτης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό “Athletic Radio” και σχολιάζοντας την επίσκεψή του στα Χανιά.

Αφού... λοιπόν, δεν είπε τίποτε ουσιαστικό στα Χανιά και εξήγγειλε για τρίτη φορά τη χρηματοδότηση μελέτης του Ο.Α.Κ. για το κολυμβητήριο, βγάζοντας φωτογραφίες και μοιράζοντας χαμόγελα, ο κ. Αυγενάκης είπε να βάλει “φρένο” στις διαμαρτυρίες των Χανιωτών, διακρίνοντας «κομπλεξισμό».

Στη συνέχεια προσπάθησε να διαψεύσει και τον …εαυτό του κάνοντας λόγο για fake news.

Η κατακραυγή βέβαια είναι τεράστια και μάλιστα ακόμα και συνάδελφοι Χανιώτες βουλευτές του Λ.Αυγενάκη βράζουν με τον Υφυπουργό! Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του κ. Μανούσου Βολουδάκη: “Αυτό που διαχρονικά οι Χανιώτες επιζητούν, είναι η ισόρροπη ανάπτυξη της Κρήτης. Στον τομέα των αθλητικών υποδομών, αυτή τη στιγμή δε διαπιστώνεται η ζητούμενη ισορροπία στην κατανομή των πόρων.

Όποιες κι αν είναι οι αιτίες που έφεραν το αποτέλεσμα αυτό, είναι αδιανόητο να ακούγονται από επίσημα χείλη απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί για όσους ευλόγως διαμαρτύρονται. Να επισπευσθούν τα έργα που έχουν εξαγγελθεί πρέπει, κι όχι να επιπλήττονται όσοι εκφράζουν την άποψή τους. Κατά τα λοιπά, οι Χανιώτες δεν έχουμε ανάγκη επιβεβαίωσης από κανέναν: η ιστορία, ο πολιτισμός, η ταυτότητα και το δυναμικό παρόν του τόπου, μιλάνε από μόνα τους!”

Θέση για τις δηλώσεις Αυγενάκη περί “κομπλεξισμού” πήρε και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΧΑΝΙΩΝ, απαντώντας με σκληρή γλώσσα στον Υφυπουργό:

“Ο κος Αυγενάκης ως Υφυπουργός μικροκομματικού Πρωταθλητισμού

Ντροπή κ. υπουργέ!

Θύματα μικροπολιτικών και εσωκομματικών αντιπαραθέσεων έχουν πέσει οι άνθρωποι του αθλητισμού της πόλης μας και οι αθλητικές εγκαταστάσεις.

Ο κ. Αυγενάκης, επιδιώκοντας να δείξει δυναμικός υπουργός, εγκατέλειψε στην τύχη της την προηγούμενη διοίκηση του Ε.Α.Κ. Χανίων, επειδή δεν συμπεριλάμβανε τους εκλεκτούς του, αλλά απαρτίζονταν από πρόσωπα που είναι φιλικά προσκείμενα στον κύκλο της βουλευτού Χανίων.

Μετά από δύο χρόνια απραξίας ήρθε εχθές να στοχοποιήσει τους υπαίτιους του αντίπαλου εσωκομματικού στρατοπέδου ως έχοντες την απόλυτη ευθύνη της βαλτώδους κατάστασης των αθλητικών εγκαταστάσεων υποσχόμενος για πολλοστή φορά ότι από εδώ και πέρα όλα θα αλλάξουν αφού τώρα ανέλαβαν οι δικοί του εκλεκτοί.

Όλα αυτά που συμβαίνουν στην σχέση της πολιτείας με τις αθλητικές εγκαταστάσεις του νομού μας μόνο ως φαρσοκωμωδία μπορούν να χαρακτηριστούν.
Μια φαρσοκωμωδία που δεν αφορά κανέναν άλλο εκτός από αυτούς που θέλουν να τρώγονται μεταξύ τους προκειμένου να αποδείξουν ποιος είναι ισχυρότερος μέσα στο κόμμα τους.

Ευτυχώς οι άνθρωποι του αθλητισμού και οι αθλητές στα Χανιά αποδεικνύουν συνεχώς επί σειρά ετών ότι καταφέρνουν να πρωταγωνιστούν σε παγκόσμιο επίπεδο γιατί η προσπάθεια που καταβάλουν με την ψυχή τους επιτυγχάνει να ξεπερνάει τις συνεχείς τρικλοποδιές που τους βάζει η Πολιτεία.

Η τραγικότητα της αλαζονείας και της αυτάρεσκης έπαρσης του υπουργού ολοκληρώθηκε με δήλωσή του σε ραδιοφωνικό μέσο του Ηρακλείου προκειμένου να χαϊδέψει τα αυτιά των ψηφοφόρων του ότι διέκρινε έναν κομπλεξισμό στα Χανιά έναντι του Ηρακλείου που έχει την δυνατότητα να προχωράει μπροστά.
Μπράβο κ. Υπουργέ Ηρακλείου ή υπουργέ μόνο των ψηφοφόρων σας, έχετε όμως μπερδευτεί: δεν είστε τοπικός υπουργός αλλά υπουργός της χώρας και υποχρεούστε, όχι να κάνετε λιγότερα πράγματα για το Ηράκλειο, αλλά αυτά που κάνετε στο Ηράκλειο να τα κάνετε σε ολόκληρη την χώρα με τον ίδιο ζήλο και με το ίδιο αίσθημα ευθύνης.

Ο Χανιώτης πρωθυπουργός θα φροντίσει να τον αντικαταστήσει ή θα αποδεχθεί τον χαρακτηρισμό «κομπλεξικός» που εξαπέλυσε για όλους μας;”
Εντωμεταξύ από πλευράς Αυγενάκη έχει χαθεί τελείως η μπάλα, απαντώντας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με νέο tweet με χαρακτηρισμούς και λέξεις που ασφαλώς δεν αρμόζουν στο κύρος που θα έπρεπε να έχει ένας Υφυπουργός Αθλητισμού….

Ο πρόεδρος της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου Νίκος Τζώρτζογλου σε ανάρτηση του αναφέρει τα εξής:

Λόγω του ότι ορισμένα «παπαγαλάκια» πηγαίνουν να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα, ευτυχώς υπάρχει το ηχητικό ντοκουμέντο, στο οποίο ακούγεται ξεκάθαρα στη ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Υφυπουργός Αθλητισμού να αναφέρει ότι διέκρινε «κομπλεξισμό στα Χανιά». Αντί να έχει την ευθιξία για να ζητήσει συγνώμη όχι μόνο από τους Χανιώτες αλλά απ’ όλους τους Κρητικούς για τη διχαστική τοποθέτηση, βγαίνει και μιλάει για «FAKE NEWS», ο ίδιος και οι αυλικοί του και κάποιοι φίλοι που ίσως δεν γνωριζουν !

Οι δηλώσεις Αυγενάκη έχουν προκαλέσει έντονο προβληματισμό παντού και είναι χαρακτηριστικά τα λόγια του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκου Καλογερή. Με παρέμβασή του στο δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV, o κ. Καλογερής εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για τον Υφυπουργό, χαρακτηρίζοντας τη δήλωσή του ως «ατυχής και προσβλητική». Ο κ. Καλογερής ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τα Χανιά έχουν σοβαρό θέμα με τις αθλητικές υποδομές, παρότι είναι μια πόλη με μεγάλη αθλητική παράδοση τόσο στην κολύμβηση, όσο και στο στίβο, όπως φάνηκε και με τις επιτυχίες και τα μετάλλια των Χανιωτών της Εθνικής Πόλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Κι ο Υφυπουργός Αθλητισμού αντί να δώσει λύσεις, έρχεται με μια ατυχής και προσβλητική δήλωση, για την οποία όπως μαθαίνω μέχρι τώρα, δεν έχει ζητήσει καν συγνώμη. Αυτή η δήλωση μας προσβάλει και εμάς ως Περιφέρεια, ναρκοθετώντας την προσπάθειά μας για την ενότητα στην Κρήτη».

Πηγή: Χανιώτικα Νέα, Νέα Κρήτη

documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: