1.8.21

Επιτυχημένη διαχείριση βλέπει ο Μ. Χρυσοχοΐδης...



... παρά την μεγάλη καταστροφή...
«Η σκέψη μας είναι με τους συμπολίτες μας που υπέστησαν ζημιές στις περιουσίες τους» δήλωσε σήμερα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε έκτακτη ενημέρωση για την μεγάλη πυρκαγιά στην Αχαΐα για να προσθέσει αμέσως μετά πως... «σε κάθε περίπτωση είναι εκατοντάδες οι περιουσίες που διασώθηκαν στη σώμα με σώμα μάχη των πυροσβεστών μας με τη φωτιά στους οικισμούς, ανάμεσα στις κατοικίες, σε όλη περιοχή». 

«Διατηρούμε τον έλεγχο μιας πραγματικά εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης» υποστήριξε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, που δεν παρέλειψε να τονίσει πως η κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού ήταν άμεση σε όλα τα επίπεδα, παρά τις πολλές φωτιές που είχαμε χθες.

Ισχυρίστηκε πως «η ΕΛ.ΑΣ. με υποδειγματικό και πειθαρχημένο τρόπο προχώρησε στην απομάκρυνση των πολιτών από τους οικισμούς, στεγανοποίησε με ασφάλεια τόσο τη νέα όσο και την παλιά εθνική οδό, αλλά και κάθε κάθετο δρόμο που οδηγούσε προς τις πληγείσες περιοχές έτσι ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω κυκλοφοριακό πρόβλημα.

»Το Λιμενικό με ελέγχους και σκάφη ήταν εκεί και απεγκλώβισε δεκάδες πολίτες από θαλάσσης. Το πυροσβεστικό πλοιάριο προσέγγισε από θαλάσσης την περιοχή και συνέδραμε στην επιβράδυνση της εξέλιξης στον αιγιαλό».

Επίσης, ο υπουργός σημείωσε πως «οι Δήμοι και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας κινητοποιήθηκαν άμεσα με υδροφόρες, με μηχανήματα, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα και τη φιλοξενία των πληγέντων.

«Κατορθώσαμε να μην λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις»

«Η σημερινή πολύ βελτιωμένη εικόνα της πυρκαγιάς είναι αποτέλεσμα της συντονισμένης και πολύ μεγάλης προσπάθειας της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και όλων των δυνάμεων της Πολιτικής Προστασίας. Κατορθώσαμε να μην λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις. Είμαστε βέβαιοι πως με τη μάχη που δίνεται θα περιοριστεί περαιτέρω» είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

«Κυρίως, κατορθώθηκε χθες βράδυ να δοθεί στην κυκλοφορία η Νέα Εθνική Οδός Αθηνών-Πατρών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, αφού πρώτα οι αστυνομικές δυνάμεις διασφάλισαν τη μετακίνηση των οδηγών, κυρίως στις σήραγγες, όπου η ορατότητα ήταν περιορισμένη λόγω του καπνού», συμπλήρωσε.

Τέλος, ανέφερε πως «σήμερα επιχειρούν 294 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 77 οχήματα. Ενισχύουμε δυναμικά τις δυνάμεις της αεροπυρόσβεσης με 7 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη. Επίσης στην περιοχή βρίσκεται από χθες κλιμάκιο της ΔΑΕΕ και σε συνεργασία με κλιμάκιο της Ασφάλειας της ΕΛΑΣ και πραγματοποιούν επισταμένη έρευνα για να διαπιστωθούν τα αίτια της πυρκαγιάς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: