2.8.21

Αντί σχεδίου, επικοινωνιακός ακτιβισμός…


Μεγάλες ευθύνες στην κυβέρνηση αποδίδει το Κίνημα Αλλαγής, με αφορμή τα όσα επαναλαμβάνονται στην Αχαΐα, σε διάστημα λίγων ημερών, με τις εστίες πυρκαγιάς να διαδέχονται η μία την άλλη.

«Οι συνεχείς πυρκαγιές στην Αχαΐα αναδεικνύουν με οδυνηρό τρόπο τα... χρόνια προβλήματα της πολιτικής προστασίας και της Πυροσβεστικής στη χώρα μας», λένε στο Κίνημα Αλλαγής, κατηγορώντας την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό ότι κωφεύουν στις επανειλημμένες υποδείξεις της Χαριλάου Τρικούπη για οργανωτικές και λειτουργικές αλλαγές που επείγουν, προκειμένου να ανταποκριθεί η χώρα στις προκλήσεις των καταστροφών που προκαλεί η κλιματική αλλαγή. 

Στην πραγματικότητα, κατηγορούν το Μέγαρο Μαξίμου για έλλειψη στρατηγικού σχεδίου για κάθε περιφερειακή και αυτοδιοικητική ενότητα, η οποία όπως λένε «δεν θεραπεύεται με τις μετακινήσεις των πυροσβεστικών δυνάμεων από την μία άκρη της χώρας στην άλλη». Αντιστοίχως, σημειώνουν με νόημα ότι η έλλειψη έργων πρόληψης δεν υποκαθίσταται από τον ‘επικοινωνιακό ακτιβισμό’ του αρμόδιου υφυπουργού και άλλων κυβερνητικών παραγόντων…

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: