27.8.21

Μείωση τζίρου λόγω της πανδημίας...


Η πανδημία χτύπησε και την Τηλεοπτικά Δικαιώματα ΑΕ, φορέα συλλογικής διαχείρισης δικαιωμάτων της ΕΙΤΗΣΕΕ, το 2020, αφού τα ξενοδοχεία και οι καφετέριες είχαν κλείσει λόγω της Covid-19. Η εταιρεία πραγματοποίησε... κύκλο εργασιών 1.412.443,15 ευρώ (έσοδα από δικαιώματα), έναντι 2.221.982,45 ευρώ στην προηγουμένη χρήση. Tα καθαρά αποτελέσματα της χρήσεως προ φόρων ανήλθαν σε κέρδη 11.203,15 ευρώ, έναντι κερδών 27.239,59 ευρώ στην προηγουμένη χρήση.

Η εταιρεία προχώρησε στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας, με το οποίο ρυθμίζεται η καταβολή των δικαιωμάτων για τη δημόσια παρουσίαση του ρεπερτορίου των τηλεοπτικών σταθμών στα ξενοδοχεία της χώρας, τόσο για τα παλαιότερα έτη όσο και για την τρέχουσα περίοδο.

Ακόμη, η Τηλεοπτικά Δικαιώματα ΑΕ ολοκλήρωσε τις διαδικασίες για την ένταξή της στον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας, ενώ συνέχισε και τις προσπάθειες για υπογραφή συμφωνιών αναφορικά με το δικαίωμα δημόσιας εκτέλεσης και σε άλλες εταιρείες της ακτοπλοΐας, συμπεριλαμβανομένων και των κρουαζιερόπλοιων. Τέλος, η Τηλεοπτικά Δικαιώματα ΑΕ έχει μέχρι σήμερα ενεργή συμμετοχή σε όλες τις διαδικασίες ενσωμάτωσης κρίσιμων Οδηγιών της ΕΕ στο εθνικό δίκαιο για τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα.

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: