3.8.21

Πολιτικές αντιδράσεις για τις μεγάλες φωτιές...


Πολιτικοί αρχηγοί και κόμματα προέβησαν σε δηλώσεις και ανακοινώσεις για τα πύρινα μέτωπα που έχουν ξεσπάσει στη χώρα και κυρίως αυτό στη Βαρυμπόμπη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, έστειλε... –με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα– το μήνυμα πως πάνω απ’ όλα προέχει η προστασία της ανθρώπινης ζωής.


Παράλληλα, εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς τους πολίτες των περιοχών που πλήττονται, και τη συμπαράστασή του στους πυροσβέστες που επιχειρούν. 

 
Πηγές από το Κίνημα Αλλαγής, αναφερόμενες στη μεγάλη φωτιά στη Βαρυμπόμπη, σημείωσαν πως «παρακολουθούμε πολύ στενά την εξέλιξη της πυρκαγιάς», τονίζοντας πως «αυτή τη στιγμή η σκέψη μας είναι στους πολίτες της περιοχής, που κινδυνεύουν και τους πυροσβέστες για την τεράστια μάχη που δίνουν».

Πρόσθεσαν με νόημα πως «τα υπόλοιπα θα τα πούμε όταν έρθει η ώρα».

Από την πλευρά του το ΜέΡΑ25 καταλόγισε μετάθεση ευθυνών και επικοινωνιακή διαχείριση στην κυβέρνηση, τονίζοντας πως «η χώρα συνεχίζει εν μέσω καύσωνα-ρεκόρ, να μαστίζεται από καταστροφικές πυρκαγιές και αστοχίες στην εξασφάλιση ηλεκτροδότησης».

Η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25

«Σβήνοντας φωτιές με επικοινωνιακή βενζίνη»

H χώρα συνεχίζει εν μέσω καύσωνα-ρεκόρ, να μαστίζεται από καταστροφικές πυρκαγιές και αστοχίες στην εξασφάλιση ηλεκτροδότησης.

Για τη «λίστα Πέτσα» οι προτεραιότητες είναι διαφορετικές από του μέσου ανθρώπου: οι πυρκαγιές, είτε υποβαθμίζονται σε έκταση, χρονική κάλυψη και συνέπειες, είτε πρώτη είδηση γίνεται ότι το 112 έστειλε μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής. Αυτό ακριβώς δηλαδή που σε κάθε εγχειρίδιο δημοσιογραφίας ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να είναι είδηση, γιατι θα έπρεπε να θεωρείται δεδομένο, και να είναι είδηση μονάχα όταν αυτό δε γίνεται.

Λίγο πιο βαθιά στα υπόγεια του Επικοινωνιακού Μπούνκερ της κυβέρνησης, τα απειράριθμα προφίλ της «Ομάδας Αλήθειας» και αργόμισθα στελέχη, σκάβουν γραμμές οπισθοφυλακής για ανεύθυνους πολίτες που βάζουν πλυντήριο ή ερκοντίσιον, μη σεβόμενοι το γεγονός ότι η ΔΕΗ πρέπει πάσει θυσία να μένει ξεδοντιασμένη, γιατί η παροχή ενέργειας οφείλει να περάσει στα χέρια αετονυχηδων εντερπρενέρ.

Μετάθεση ευθυνών, επικοινωνιακή διαχείριση, κάθετη άρνηση για επένδυσεις σε δημόσιες υποδομές. Για συντομία: «Mητσοτάκης Α.Ε.».

Δεν υπάρχουν σχόλια: