3.8.21

Ο θετικός Ιούλιος της Κουμουνδούρου...


...και το «αντι-ΣΥΡΙΖΑ» μέτωπο που βλέπουν να «σπάει»...

Με θετικό πρόσημο έκλεισε ο Ιούλιος για τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς στην Κουμουνδούρου παρουσιάζονται ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από μία σειρά εξελίξεων που έχουν βάλει κάτω από το μικροσκόπιό τους.

Στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι ο Ιούλιος επιβεβαίωσε ότι έχει, πλέον, δημιουργηθεί ένα αντικυβερνητικό μέτωπο. Μάλιστα, σημειώνουν ότι αυτό έχει... πάρει τόσο κοινωνικά όσο και πολιτικά χαρακτηριστικά.

«Για αυτό στην κυβέρνηση επιχειρούν απελπισμένα να νεκραναστήσουν το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο», λέει στο ethnos.gr στέλεχος στα υψηλά κλιμάκια της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξηγώντας με αυτόν τον τρόπο, την επιλογή της κυβέρνησης να επιτίθεται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Καμιά φορά νομίζεις ότι η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως οι πολίτες πλέον αξιολογούν αυτήν της ΝΔ» προσθέτει το ίδιο στέλεχος.

Τι βλέπουν στις δημοσκοπήσεις

Οι επιτελείς της Κουμουνδούρου υπογραμμίζουν, με μεγάλο ενδιαφέρον, τις μηνιαίες τάσεις της εταιρίας MRB υποστηρίζοντας ότι σε αυτήν του Ιουλίου αποτυπώνεται με μεγάλη καθαρότητα η διογκούμενη δυσαρέσκεια για την κυβερνητική πολιτική.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνουν, μάλιστα, στην ερώτηση αναφορικά με το ποιο κόμμα θα ενοχλούσε τους πολίτες αν κερδίσει έστω και με μία ψήφο διαφορά τις επόμενες εκλογές. Τον Ιούνιο οι απαντήσεις ήταν: ΝΔ 33,1,  ΣΥΡΙΖΑ 45,3 ενώ τον Ιούλιο οι απαντήσεις στην ίδια ερώτηση ήταν ΝΔ 40% και ΣΥΡΙΖΑ 40,4%. Η διαφορά, δηλαδή, έπεσε από το 12,2 στο 0,4.

Χαμόγελα για την υποδοχή σε Τσίπρα στις περιοδείες

Στον ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζονται, επίσης, ικανοποιημένοι καθώς θεωρούν ότι ο εκλογικός συναγερμός στον οποίο έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας το κόμμα είχε ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα τόσο ως προς τη δυναμική εξωστρέφειας που έδωσε όσο και ως προς την αντιμετώπιση φαινομένων εσωστρέφειας που παρατηρήθηκαν το προηγούμενο διάστημα. Αναγνωρίζουν, βέβαια, ότι η θερινή ραστώνη έχει θέσει σε «ύπνωση» και τις αντιπαραθέσεις των τάσεων, κάτι που πιθανώς να αλλάξει από Σεπτέμβρη όταν θα τεθεί και πάλι το ζήτημα του Συνεδρίου.

Ωστόσο, εκτιμούν ότι το πάθημα του παρελθόντος έχει γίνει μάθημα για όλους. «Τα ΜΜΕ μας έχουν συνεχώς κάτω από τον μεγεθυντικό φακό. Η παραμικρή διαφωνία γίνεται πρώτο θέμα. Την ίδια ώρα στο Μαξίμου και στη Νέα Δημοκρατία έχουν βγει τα μαχαίρια, αλλά δεν το γράφει κανείς», λέει στο ethnos.gr στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με μεγάλη τριβή και εμπειρία στον χώρο των ΜΜΕ.

Παράλληλα, στον ΣΥΡΙΖΑ είδαν με μεγάλη ικανοποίηση την υποδοχή που έτυχαν οι περιοδείες του Αλέξη Τσίπρα σε Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Λέσβο, ακόμη και στην «εχθρική» Μύκονο. Η επιτυχία των περιοδειών έκανε, μάλιστα, τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κάνει λόγο για  «πραγματική σφυγμομέτρηση» μιλώντας για τις εκδηλώσεις στις οποίες μίλησε. Στο στενό επιτελείου του κ. Τσίπρα, μάλιστα υπογραμμίζουν ότι οι εκδηλώσεις αυτές «σε καμία περίπτωση δε δείχνουν ένα κόμμα σε δημοσκοπική στασιμότητα αλλά ένα κόμμα που επανασυσπειρώνει τους ψηφοφόρους του και δείχνει ετοιμοπόλεμο»...

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: