5.8.21

Αθέμιτος ανταγωνισμός και (σοβιετικές) απαγορεύσεις...


...στην ελεύθερη τηλεόραση από την φιλελεύθερη κυβέρνηση!...

Το καθεστώς της αθέμιτης λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών στην Ελλάδα, μετά και τις ρυθμίσεις της κυβέρνησης, είναι ένα από τα ζητήματα που εκ νέου συζητούνται στον κλάδο της... τηλεόρασης και στο πολιτικό πεδίο. 

Στο επίκεντρο βρίσκεται η εκπομπή θεματικού καναλιού εθνικής εμβέλειας, χωρίς την πληρωμή ετήσιου τέλους, σε αντίθεση με τους πανελλαδικής κάλυψης αδειοδοτημένους σταθμούς, που είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν το ετήσιο τέλος. 

Γίνεται λόγος για πρόκληση ζημίας σε βάρος του Δημοσίου, από τη στιγμή που δεσμεύεται φάσμα, το οποίο έχει κοστολογηθεί, και για παράβαση καθήκοντος από τους συναρμόδιους υπουργούς και τα μέλη του ΕΣΡ.

Το δεύτερο ζήτημα αθέμιτου ανταγωνισμού, το οποίο οδεύει προς τις Βρυξέλλες, είναι η απαγόρευση στις εταιρείες συνδρομητικής τηλεόρασης και στις συγγενικές τους εταιρείες να μπορούν να διεκδικούν άδειες εθνικής εμβέλειας γενικού ή θεματικού περιεχομένου. 

Η διάταξη αυτή στον «νόμο Πέτσα – Λιβάνιου» φωτογράφιζε τον Βαγγέλη Μαρινάκη, όταν διεκδικούσε τη Nova, και διατηρήθηκε όταν υπήρξε ανησυχία από την έλευση στην Ελλάδα της United Media, αποκτώντας τη Forthnet...

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: