16.8.21

Στα Βίλια φτάνουν οι φλόγες...


Εκκενώνεται κι άλλος οικισμός.
Μάχη για να ελεγχθεί η φωτιά στην Κερατέα...
Σε πλήρη εξέλιξη βρισκεται η μαχη των δυνάμεων της πυροσβεστικής, με επίγεια και εναέρια μέρα, για τον περιορισμό των πύρινων μετώπων που μαίνονται από το απόγευμα της Δευτερας σε Βίλια και Κερατέα. Οι δυο φωτιές ξεκίνησαν με διαφορά λίγων ωρών...μεταξύ τους και συνεχίζουν να καίνει ταυτόχρονα στην Αττική, γεγονός που καταδεικνύει τις μεγάλες δυσκολίες για την οριοθέτηση - αρχικά - και τον έλεγχό τους. 


Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, η κατάσταση στα Βίλια παραμενει δύσκολη, ενώ σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Open ο πρόεδρος της κοινότητας Βιλίων, Κώστας Μακρυνόρης «οι φλόγες έχουν φτάσει στα δυο χιλιόμετρα από  τα Βίλια», ζητώντας ενίσχση των πυροσβεστικών δυνάμεων. Σύμφωνα με την ενημέρωση, το μεγάλο μέτωπο κινείται προς το όρος Πατέρα, έχει φτάσει στις παρυφές του βουνού, όπου εκτείνεται ένα παρθένο παλιό δάσος.

Στην Κερατέα υπάρχει βελτίωση και αισιοδοξία για την οριοθέτηση του μετώπου, αν και υπάρχουν ακόμα πολλές εστίες και αναζωπυρώσεις, ιδιαίτερα προς την πλευρά του οικισμού Συντερίνα, έχει όπου οι φλόγες έφτασαν σε σπίτια, ενώ γίνεται μάχη να μην περάσει η φωτιά στον εθνικό δρυμό Σουνίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια: