4.8.21

Χάος και στην Εύβοια...


Καίγονται σπίτια, εκκενώθηκαν κι άλλοι οικισμοί...

ΒΙΝΤΕΟ

Σε εξέλιξη είναι η φωτιά που μαίνεται στην ευρύτερη περιοχή της λίμνης   Εύβοιας από χθες με τους πυροσβέστες να δίνουν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες.

Πολλά σπίτια έχουν ήδη παραδοθεί στις φλόγες, ενώ λίγο μετά τις 03:00 τα... ξημερώματα της Τετάρτης εστάλη μήνυμα από το 112 να εκκενωθούν και οι οικισμοί Κουρκουλοί και Σκεπαστή.

Επί τόπου επιχειρούν  95 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα και 2 αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

Συνολικά έχουν εκκενωθεί δέκα χωριά και οικισμοί. Οι κάτοικοι τους κατευθύνθηκαν είτε σε συγγενικά πρόσωπα, είτε σε ξενοδοχεία.

Κρίσιμη είναι η κατάσταση γύρω από τη Λίμνη Ευβοίας, με πολλούς οικισμούς να έχουν παραδοθεί στις φλόγες ή να απειλούνται.

Πρόκειται για τα χωριά Κουρκουλού και Δρυμώνας που είναι ακριβώς σε αντίθετες πλευρές σε σχέση με το κύριο μέτωπο της φωτιάς.


Κρίθηκε αναγκαία η προληπτική εκκένωση τους, όπως και στα υπόλοιπα χωριά, καθώς οι φλόγες επεκτείνονται όλο και περισσότερο.


«Αποφύγαμε, μέχρι στιγμής, τα χειρότερα»

«Η εκκένωση των χωριών ήταν προληπτική. Έγινε με τάξη και έτσι αποφύγαμε να θέσουμε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές που ήταν το βασικό στοιχείο που κληθήκαμε να υπηρετήσουμε με την έναρξη της φωτιάς» υπογράμμισε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου.

Όπως σημείωσε ο κ. Σπανός «υπάρχουν καταστροφές σε σπίτια και εγκαταστάσεις και άρχισε η καταμέτρηση, αλλά αποφύγαμε, μέχρι στιγμής, τα χειρότερα. Για μας η ανθρώπινη ζωή είναι το μείζον»...



protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: