1.8.21

Τι αλλάζει στα σχολεία τον Σεπτέμβριο...



Μεγάλες αλλαγές έρχονται στα σχολεία από τον Σεπτέμβριο, καθώς μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς θα βρεθούν μπροστά σε...
νέα δεδομένα, ενώ η μετάλλαξη Δέλτα σαρώνει και όπως φαίνεται θα συνεχίσει να σαρώνει τη χώρα.

Όπως αποκάλυψε η Νίκη Κεραμέως πριν λίγες μέρες φαίνεται ότι οι τάξεις στα σχολεία δεν θα κλείνουν με το πρώτο κρούσμα. Μπορεί η μετάλλαξη Δέλτα να είναι πιο μεταδοτική, τα παιδιά να βρίσκονται στο επίκεντρο - όπως έδειξαν οι κατασκηνώεις - ωστόσο φαίνεται ότι μια τάξη δεν θα κλείνει στο πρώτο κρούσμα.

Για αλλαγές στο πρωτόκολλο αντιμετώπισης κρούσματος κορονοϊού, με τις οποιες θα συνδυαστεί η νέα σχολική χρονιά,έκανε λόγο η Νίκη Κεραμέως.


Η Υπουργός Παιδείας, φιλοξενήθηκε το πρωί της Παρασκευής στον ΣΚΑΙ και αποκάλυψε πως οι συζητήσεις έχουν ως στόχο την διασφάλιση της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων.

«Πέρσι έκλειναν τμήματα με το πρώτο κρούσμα κορονοϊού για να αποφευχθεί η διασπορά στην οικογένεια». Τώρα, είπε η κ. Κεραμέως, η οικογένεια είναι ήδη εμβολιασμένη σε μεγάλο βαθμό «ή τέλος πάντων μπορούν να εμβολιαστούν».


«Το τονίζω η απόλυτη προτεραιότητα είναι η διασφάλιση της λειτουργίας δια ζώσης των σχολείων και με την επιτροπή θα συζητήσουμε τους όρους που θα τη διασφαλίσουν», δήλωσε η υπουργός Παιδείας.

Βέβαια, τα παραπάνω προκαλούν ερωτηματικά για το πως θα λειτουργεί το πρωτόκολλο, καθώς μπορεί οι γονείς να είναι εμβολιασμένοι, αλλά η συνέχιση της συνύπαρξης των μαθητών στην ίδια τάξη διατηρεί τον κίνδυνο της μετάδοσης μεταξύ των παιδιών.

Δάσκαλοι και καθηγητές με εμβόλιο ή τεστ

Πιο ξεκάθαρες είναι οι αλλαγές για τους εκπαιδευτικούς. Δάσκαλοι και καθηγητές θα πρέπει να έχουν κάνει εμβόλιο ή τεστ. Αλλιώς δεν θα μπαίνουν στην τάξη και θα μειώνεται ο μισθός τους. Μετά και την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή για τον τρόπο με τον οποίο θα εισέρχονται στα σχολεία οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, η κ. Κεραμέως υπογράμμισε ότι δεν θα εισέρχεται στις σχολικές αίθουσες εκπαιδευτικός που δεν είναι, είτε πλήρως εμβολιασμένος, είτε δεν έχει υποβληθεί εβδομαδιαίως σε εργαστηριακό τεστ. Το επόμενο διάστημα θα καθοριστεί ο αριθμός των εργαστηριακών τεστ που θα απαιτούνται την εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς.

Ακόμη, όπως έχει γίνει γνωστό, για τους εκπαιδευτικούς που δεν θα προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή εργαστηριακό τεστ προβλέπεται αναστολή εργασίας, ενώ την ευθύνη για τον έλεγχο των εγγράφων των εκπαιδευτικών θα έχουν οι διευθυντές των σχολικών μονάδων. «Το μήνυμά μας είναι σαφές: Εμβολιαστείτε. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο όπλο κατά της πανδημίας. Ποσοστό άνω του 76% των εκπαιδευτικών έχει ήδη εμβολιαστεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: