4.8.21

Ισοπαλία για Ολυμπιακό, ήττα για ΠΑΟΚ...

 

Ο Ολυμπιακός υποχρεώθηκε σε εντός έδρας ισοπαλία, ενώ ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα στο Δουβλίνο, στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών τους υποχρεώσεων. 

Στο «Γ. Καραϊσκάκης», η «χρυσή» αλλαγή του Πέδρο Μαρτίνς, Αγκιμπού Καμαρά, γλίτωσε... τον Ολυμπιακό από μία εντός έδρας ήττα από τη Λουντογκόρετς, στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τον Γ΄ προκριματικό του Champions League.


Το τελικό 1-1 στο Καραϊσκάκη, σαφώς και δεν κρίνει απολύτως τίποτα, καθώς όλα θα «παιχτούν» στη ρεβάνς της ερχόμενης Τρίτης (10/08) στη γειτονική χώρα, όπου ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει να «σβήσει» το κακό αποψινό αποτέλεσμα και να προκριθεί στα play off της διοργάνωσης. 

Το πρώτο μέρος στο Φάληρο βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες χωρίς τέρματα, με τους Βούλγαρους, όμως, να είχαν τη μεγάλη ευκαιρία στο πρώτο 45λεπτο, με το τετ-α-τετ του Σωτηρίου με τον Τζολάκη, που ανέδειξε νικητή τον γκολκίπερ των Πειραιωτών.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα στην αρχή της επανάληψης, με το απευθείας φάουλ του μεγάλου τους αστεριού, Κιρίλ Ντεσπότοβ στο 50΄. Τελικά τη λύση έδωσε ο Καμαρά στο 87ο λεπτό. Ο 20χρονος με σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Καλίνα και ισοφάρισε, 1-1. Στις καθυστερήσεις ο Ντεσπότοβ έχασε απίστευτη ευκαιρία να «παγώσει» για δεύτερη φορά τους οπαδούς του Ολυμπιακού, όταν από πλάγια αστόχησε σε κενό τέρμα!   

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Τζολάκης, Λαλά (62΄ Ανδρούτσος), Σεμέδο, Σισέ (53΄ Ελ Αραμπί), Ρεάμπτσιουκ, Μπα, Μασούρας, Μαντί Καμαρά, Κούντε (46΄ Εμβιλά), Βαλμπουενά (71΄ Αγκιμπού Καμαρά), Χασάν

Λουντογκόρετς(Βάλντας Νταμπράουσκας): Καλίνα, Ικόκο, Πλαστούν, Βερντόν, Νεντιάλκοβ, Κάουλι Σόουζα (73΄ Σαντάνα), Γκονσάλβες, Μπάτζι, Τεκπετέι (81΄ Σισίνιο), Σωτηρίου (89΄ Βάντσερσον), Ντεσποτόβ


Στο Δουβλίνο, ο ΠΑΟΚ δοκιμάστηκε σκληρά από την Μποέμιαν, γνωρίζοντας τελικά την ήττα στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για το  Conference League με 2-1, δείχνοντας αδυναμίες και κατάσταση  ανετοιμότητας.

Οι Θεσσαλονικείς ξεκίνησαν με διάθεση το ματς, όμως η Μποέμιαν προηγήθηκε στο 24', με γκολ του Άλιστερ Κουτ με κοντινό εύστοχο πλασέ από το κέντρο της εστίας. Σε όλο το πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ έχει ελάχιστες αξιόλογες στιγμές μία από αυτές στο 3ο λεπτό με χαμένη ευκαιρία από τον Αντριγια Ζίβκοβιτς που δεν μπόρεσε να σημαδέψει σωστά.

Στην επανάληψη στο 52' ο ίδιος ποδοσφαιριστής των Ιρλανδών με ένα εξαιρετικό δυνατό σουτ από μακριά, παραβίασε για δεύτερη φορά την εστία του Πασχαλάκη, ο οποίος δεν είχε ορατότητα και δεν μπόρεσε να εξουδετερώσει το μακρινό αυτό σουτ.


Ο ΠΑΟΚ ξαναμπήκε στο παιχνίδι με υπέροχο γκολ του Νέλσον Ολιβέιρα στο 78' μετά από ασίστ του Μουργκ, σε μία φάση που ξεκίνησε από τον Κούρτιτς.
Στο 90' ο ΠΑΟΚ πλησίασε στην ισοφάριση αλλά το δυνατό αριστερό βολέ του Κάρολ Σβιντέρσκι απέκρουσε ο Ιρλανδός τερματοφύλακας σε κόρνερ.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Μποέμιαν (Κιθ Λονγκ) Τάλμποτ, Λάιονς, Μπρέσλιν, Σ.Κέλι, Κόρνγουελ (82' Γουίλσον),  Κουτ (87' Γουόρντ), Μπάρκλεϊ, Ντιβόι (76' Λέβινγκστον,) Μπαρτ (88' Τιρ. Γουίλσον), Τίρνει, Κέλλυ.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου) Πασχαλάκης, Σοάρες, Βαρέλα, Βιερίνια, Μιχαηλίδης, Σβαμπ, Εσίτι (63' Κούρτιτς), Καγκάβα (63' Μπίσεσβαρ), Ελ Καντουρί (63' Τζιόλης), Άντρ. Ζίφκοβιτς (69' Μουργκ) Ολιβέιρα (82' Σφιντέρσκι). 

Δεν υπάρχουν σχόλια: