1.8.21

Να πας το παιδί σου να μάθει τένις...



Ο προσωπικός γυμναστής του Στέφανου Τσιτσιπά, ο οποίος τυγχάνει και «προσωπικός γυμναστής της πριγκίπισσας Σαρλιν», όπως μας ενημερώνει ειρήσθω εν παρόδω το αι εφημερίδα -η Σαρλιν είναι αυτή που χει παρατήσει τον Αλβέρτο και προτιμάει να κάνει παρέα με τα λιοντάρια- γκρινιάζει στο τουίτερ επειδή, λεει, στην Ιαπωνία κοιμόταν σε κρεβάτια από χαρτόνι και... δεν είχε στο δωμάτιο πλειστεισιον και στο μαγαζάκι των ολυμπιακών δεν είχε καλό χαρτί τουαλέτας, το βελούδινο, σε ένα παραλήρημα υπό τον χεμινγουεϊκό τίτλο «Ιαπωνία απέτυχες».
 
Την ίδια ώρα ο Θόδωρος Ιακωβιδης ραγίζει τα τσιμέντα, βάζοντας τα κλάμματα ον κάμερα, διότι δεν έχει λεφτά να πληρώσει το φυσιοθεραπευτή του κι αυτός δεν τον χρεώνει και ο Ιακωβιδης ντρέπεται. 
Και ζητάει συγνώμη. 
Από όλους μας, που δεν ανταποκρίθηκε «στη σημαία που φοράει» και που αναγκάζεται να εγκαταλείψει. 
————————-
Να πας το παιδί σου να μάθει τένις. 
Μπάσκετ. 
Ποδόσφαιρο. 
Να γίνει πλουσιο. Διάσημο...
Πολύ δύσκολο, πράγματι. 
Υπάρχει, όμως, και το πιο δύσκολο: 
Να μάθεις το παιδί σου να διακρίνει, να αντιλαμβάνεται, να ξεχωρίζει, να βλέπει την αλήθεια, να συναισθάνεται τον αγώνα ενός ανθρώπου που δεν προσδοκά ούτε σε χρήματα, ούτε σε διασημότητες, ούτε τίποτε από αυτά, ενός ανθρώπου που πονάει για «τη σημαία που φοράει», για τον κόσμο που περιμένει πράγματα απ αυτόν, ενός ανθρώπου που κλαίει όχι επειδή έχασε, αλλά επειδή κουράστηκε και δεν αντέχει άλλο... 
Να μάθεις το παιδί σου τις αξίες. 
Όχι των πραγμάτων. 
Των ανθρώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: