3.8.21

Για όλα φταίνε οι «ακραίες συνθήκες»...



Αποφεύγοντας να πει εάν κάτι θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά όσον αφορά στη διαχείριση της πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας μίλησε για ακραίες συνθήκες οι οποίες ουσιαστικά συνέβαλαν καθοριστικά στην εξέλιξη του μετώπου.

Επέμεινε στο γεγονός ότι... σήμερα οι οι μέγιστες θερμοκρασίες έφτασαν τους 45 βαθμούς Κελσίου σημειώνοντας ότι ενεργοποιήθηκε άμεσα το σχέδιο «Δευκαλίων».

 
Όλα καλώς καμωμένα για τον Χρυσοχοΐδη

Την ώρα που διάφορες περιοχές της Ελλάδας ζουν νύχτα τρόμου και στη καίγονται σπίτια ο υπουργός προστασίας του Πολίτη θεωρεί πως είναι όλα καλώς καμωμένα.

Κατά την έκτακτη ενημέρωση για τις πυρκαγιές, που βρίσκεται σε εξέλιξη, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τα απέδωσε όλα στις «ακραίες συνθήκες» αλλά έκανε λόγο για «σχέδια προσαρμοσμένα στην κλιματική αλλαγή».

Επεσήμανε ότι πρωταρχικός στόχος είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και ότι οι δυνάμεις των αρχών εργάζονται με αίσθημα ευθύνης και αυταπάρνησης.


Όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ξενοδόχοι της Αττικής θα προσφέρουν φιλοξενία σε όσους έχουν πληγεί από τη μεγάλη πυρκαγιά στην Βαρυμπόμπη, είτε κάηκαν τα σπίτια τους είτε δεν έχουν πού να κοιμηθούν, με έξοδα του κράτους. Οι πολίτες μπορούν να καλούν στο τηλεφωνικό κέντρο του ΕΟΔΥ 1135, όπου θα τους καθοδηγήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: