29.8.21

Το Αστεροσκοπείο απαντά στον «ενοχλημένο» Κ. Μητσοτάκη...

 

Η… ενόχληση του πρωθυπουργού από τις Ανεξάρτητες Αρχές, τουλάχιστον εκείνες που δεν ελέγχονται από την κυβέρνηση και τη γαλάζια παράταξη, έχει αποδειχθεί αρκετές φορές στα δύο χρόνια της διακυβέρνησής του.

Την... Τετάρτη στη βουλή, όμως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στο σημείο να επιτεθεί, εμμέσως, και στο Αστεροσκοπείο και την ΕΜΥ, προαναγγέλλοντας κατάργηση της ανεξαρτησία τους, επειδή… δεν ακολούθησαν το κυβερνητικό αφήγημα περί ισχυρών ανέμων κατά τη διάρκεια των καταστροφικών πυρκαγιών.

Η απάντηση από το Αστεροσκοπείο, όμως, ήρθε μέσω του προέδρου του, Μανώλη Πλειώνη, μέσω άρθρου στην «Καθημερινή» με τίτλο: «Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών πρέπει να παραμείνει Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου».

 

 Υπενθυμίζουμε και τα λόγια του πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής: Μπορώ να σας πω μετά βεβαιότητας ότι ναι, ανεξάρτητοι φορείς, όπως η Ε.Μ.Υ., όπως το Αστεροσκοπείο, θα πρέπει να συμπτυχθούν μέσα στην Πολιτική Προστασία, πρέπει να αποτελούν μέρος της Πολιτικής Προστασίας, και να μην είναι ανεξάρτητοι φορείς. Αυτή είναι η πρότασή μας. Με χαρά να τη συζητήσουμε μαζί σας, να ακούσουμε τις απόψεις σας. Δεν γίνεται αυτή τη στιγμή να έχουμε διαφορετικές απόψεις και να τσακώνονται οι μετεωρολόγοι για το αν ο άνεμος ήταν 6 μποφόρ ή 4 μποφόρ ή 8, δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Συνολικά για την εικόνα της χώρας δεν είναι σοβαρά πράγματα. Πρέπει να υπάρχει μια δομή εντός της Πολιτικής Προστασίας που να ενσωματώνει την καλύτερη δυνατή τεχνογνωσία που το Κράτος έχει ως προς τα προβλεπτικά μοντέλα. efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: