3.8.21

«Big brother» σε δωμάτια ξενοδοχείου στη Μήλο...


Είχαν βάλει κάμερες και κατέγραφαν τους πελάτες...

Άγρυπνα «μάτια» κατέγραφαν καθ’ όλη την διάρκεια του 24ωρου τις πιο απόκρυφες ιδιωτικές στιγμές των πελατών μιας ξενοδοχειακής επιχείρησης στη Μήλο, αφού οι... ιδιοκτήτες είχαν παγιδεύσει τα δωμάτια με αθέατες κάμερες παρακολούθησης!

Η παρατηρητικότητα ενός από τους πελάτες αποκάλυψε το σύστημα παρακολούθησης που είχε εγκαταστήσει το ζευγάρι των ιδιοκτητών του ξενοδοχείου στο δωμάτιό του. Χωρίς να τους αποκαλύψει ότι είχε εντοπίσει την κάμερα, κάλεσε αστυνομικούς του τοπικού τμήματος οι οποίοι «χτένισαν» ολόκληρη την επιχείρηση.

Όπως αποκαλύφθηκε, σε τέσσερα από τα δωμάτια λειτουργούσε ολοκληρωμένο κλειστό σύστημα που κατέγραφε παράνομα όλες τις ιδιαίτερες στιγμές των ανυποψίαστων πελατών! Συνολικά, κατασχέθηκαν τέσσερις κρυφές κάμερες παρακολούθησης και τρεις υπολογιστές, στους οποίους το ζευγάρι αποθήκευε το παράνομο υλικό.

Οι ξενοδόχοι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου, που τους άσκησε δίωξη για παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Οι αστυνομικοί του τμήματος Μήλου ζήτησαν την συνδρομή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να εξακριβωθεί αν διακινούσαν έναντι αμοιβής στο διαδίκτυο το υλικό που κατέγραφαν οι κρυφές κάμερες, ενώ οι πελάτες του ξενοδοχείο έφυγαν άρον- άρον μόλις μαθεύτηκε ο λόγος που συνελήφθησαν!...

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: