5.8.21

Εκτός μεταλλίων η Στεφανίδη, 4η στο επί κοντώ...


Σε έναν αγώνα που ξεκίνησε πολύ άσχημα για την ίδια, η Κατερίνα Στεφανίδη ισοφάρισε το φετινό της ρεκόρ με άλμα στα 4.80 καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση στο επί κοντώ γυναικών.

Ήταν ένας τελικός που εξελίχθηκε εντελώς αλλοπρόσαλλα. Οι αθλήτριες εκκίνησαν άσχημα τις προσπάθειές τους στα 4.50 μέτρα, ύψος με το... οποίο ξεκίνησε ο τελικός.

Η Κατερίνα Στεφανίδη πέρασε το συγκεκριμένο με την τρίτη προσπάθεια και με τρομερό άγχος όπως φάνηκε και από τους τηλεοπτικούς δέκτες. Η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο είδε 9 αθλήτριες (ανάμεσά τους και η Κυριακοπούλου) να αποτυγχάνουν στα 4.70 προτού δοκιμάσει η ίδια.

Η Στεφανίδη έδειξε τα ψυχικά της αποθέματα όταν πέρασε το συγκεκριμένο ύψος με την τρίτη μπαίνοντας στη μάχη των μεταλλίων. Η Ελληνίδα αθλήτρια ισοφάρισε το φετινό της ρεκόρ με 4.80 με τη δεύτερη προσπάθεια και στη συνέχεια είχε μία αποτυχημένη στα 4.85 μέτρα.

Βλέποντας τις αντίπαλές της να περνούν τα 4.85 με επιτυχία, η Στεφανίδη αποφάσισε να αφήσει το συγκεκριμένο ύψος. Στη συνέχεια δεν κατάφερε να περάσει τα 4.90 καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση και κερδίζοντας το χειροκρότημα όσων ήταν μέσα στο Ολυμπιακό στάδιο.

Η Αμερικανίδα Κέιτι Νάζοτ, με την κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Η άλτρια, που δεν είχε άλλη διάκριση σε τέτοιο επίπεδο στην καριέρα της, έκανε την ανατροπή ξεπερνώντας με επιτυχία τα 4.90, ύφος στο οποίο απέτυχε η Ανζέλικα Σιντόροβα.

Η Ρωσίδα, που μέχρι εκείνο το ύψος είχε μόνο επιτυχημένα άλματα, ξέσπασε σε λυγμούς μετά το τέλος του αγώνα. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Χόλι Μπράντσο με άλμα στα 4.85 μέτρα...

sdna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: