26.7.21

Tο τανγκό θέλει δύο...





Σε πολλά δημοσιεύματα που καταγράφουν το «χαμηλό βαρομετρικό» στις σχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αντώνη Σαμαρά, αναφέρεται η αποκλίνουσα πορεία του πρώην πρωθυπουργού στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, αλλά και η δυσφορία πολλών «σαμαρικών» με την κυβερνητική γραμμή στο Μακεδονικό και τα ελληνοτουρκικά. 

Ωστόσο, ο... Neo διαπιστώνει πως για μία ακόμη φορά ισχύει για τη σχέση ενός «νυν» και ενός «πρώην» ακριβώς ό,τι ισχύει και για το… τανγκό: για να χορευτεί, δηλαδή, χρειάζονται δύο. Και εξηγούμαι: δεν είναι μόνο ο Σαμαράς «παγωμένος» με το Μαξίμου, αλλά είναι και το Μαξίμου που δεν κάνει καμία προσπάθεια να βρεθεί ένας δρόμος συνεννόησης και να γεφυρωθεί το χάσμα.

Μάλιστα, πηγές του Neo στη Μεσσηνία υποστηρίζουν ότι ήταν τουλάχιστον αγενές να μην πάρει κάποιος από το γραφείο του πρωθυπουργού στο γραφείο του Αντώνη Σαμαρά πριν ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβεί στην Μεσσηνία, που ως γνωστόν αποτελεί -από το 1977…- την «έδρα» και την πολιτική κοιτίδα του Αντώνη Σαμαρά. Οι ίδιες πηγές, άλλωστε, σημείωσαν ότι ο πρωθυπουργός δεν έκανε καμία αναφορά σε έργα που «ξεκόλλησαν» και διεκπεραιώθηκαν χάρη στον Σαμαρά, όπως το φράγμα της Χριστιανούπολης και η αναστήλωση του ναού της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος. Είπαμε: το τανγκό θέλει δύο και, προσώρας, απρόθυμοι για την πίστα είναι αμφότεροι οι «χορευτές»…

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: