3.6.21

Επικοινωνιακές γκάφες (non stop)...



Με στόχο να στήνει συνεχώς επικοινωνιακές φιέστες προκειμένου να προκαλέσει τη λαϊκή ευαρέσκεια η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο ίδιος ο «Μωυσής» των πολιτικών «θαυμάτων» δε διστάζουν να εφεύρουν «πρωτιές», «βραβεία» και «αριστείες» ακόμα και αν κάποιες από αυτές έχουν… προηγηθεί τα προηγούμενα χρόνια.

Χθες, Τετάρτη, λοιπόν ο ηγέτης της πολιτικής «αριστείας», με τις ευλογίες της Volkswagen, σκάρωσε ένα ακόμα επικοινωνιακό σόου, αυτή τη φορά στο νησί της Αστυπάλαιας, για ένα έργο πράσινης ενέργειας. Το κεντρικό πρόσωπο της εκδήλωσης για τη μετατροπή του νησιού σε μία «πράσινη περιοχή» ως πρότυπο ηλεκτροκίνησης, ήταν βεβαίως ο Κυριάκος Μητσοτάκης που υποστήριξε: «Η Αστυπάλαια δείχνει το μέλλον για την επόμενη γενιά. Σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα δημιουργούμε το πρώτο “πράσινο νησί” της Μεσογείου».

Φυσικά, τη διατύπωση του πρωθυπουργού για την ελληνική πρωτιά «αγκάλιασαν» με ζέση τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ. Μία διάκριση που προφανώς θα ήταν ευπρόσδεκτη από το σύνολο υγιώς σκεπτόμενου κόσμου εάν η κυβέρνηση και ο ίδιος ο Μητσοτάκης δεν λησμονούσαν άλλες «πρωτιές», προγενέστερες και όχι να προσπαθήσουν να καπηλευτούν μία πράσινη πρωτοβουλία για να ενισχύσουν και να τονώσουν το οικολογικό προφίλ της κυβέρνησής.

Θα έλεγε κανείς πως είναι δευτερευούσης σημασίας ποιο είναι το «πρώτο» νησί σε πράσινη ενέργεια. Ωστόσο, μόνο αλγεινή εντύπωση προκαλεί πως ο  πρωθυπουργός της χώρας επέλεξε να αγνοήσει τις διακρίσεις που έχει λάβει εδώ και αρκετά χρόνια ένα άλλο νησί: η Τήλος.

Το ότι ο πρωθυπουργός «ξέχασε» την Τήλο που εδώ και χρόνια έχει διακριθεί και βραβευθεί και χαρακτηριστεί ως: «Το πρώτο ενεργειακά αυτόνομο νησί στη Μεσόγειο», ίσως να αποδίδεται σε μία ακόμα στιγμή… ανεμελιάς όπως τόσες και τόσες άλλες. Γι’αυτό τον λόγο εμείς θα θυμίσουμε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι η Τήλος είναι ένα νησί που διακρίθηκε σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Μάλιστα, έλαβε το πρώτο βραβείο στον Διαγωνισμό για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας, μία ελληνική πρόταση κατέκτησε το πρώτο Βραβείο στην κατηγορία «Υποστήριξη της Ανάπτυξης των Πράσινων Αγορών και της Αποδοτικής Χρήσης των Πόρων». Γιατί αναφερόμαστε συγκεκριμένα σε αυτό το βραβείο; Επειδή παραδόθηκε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο υπουργείο Ανάπτυξης του Άδωνη Γεωργιάδη…




Αλλά σιγά μη χαλάσουμε τώρα τη φιέστα, και την ευκαιρία για να… αποθεωθεί ο Μητσοτάκης, για μερικές… λεπτομέρειες για τα… ψιλά γράμματα. Πόσω μάλλον ορισμένα από αυτά τα… ψιλά γράμματα έχουν γραφτεί επί άλλης κυβερνήσεως…

 

Θυμίζουμε λοιπόν τα εξής για να «φρεσκάρουμε» μνήμες:

Δείτε και σχετικό βίντεο από την ΕΡΤ με τίτλο: «Τήλος: το πρώτο «πράσινο» νησί της Μεσογείου με ημερομηνία 2017.

    
documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: