16.6.21

“Καμπανάκι” Λινού για το εμβόλιο της Johnson & Johnson…


"Καμπανάκι" για το εμβόλιο της Johnson & Johnson στις γυναίκες κάτω των 50 ετών χτύπησε η Αθηνά Λινού. Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι "ανησυχώ γιατί συνεχίζουμε να δίνουμε ως εναλλακτική στις νέες γυναίκες, κάτω των 50 ετών το Johnson & Johnson. Θα πρέπει να επιλέξουν άλλο εμβόλιο, Pfizer ή Moderna". Όπως είπε η κα Λινού υπάρχει ο κίνδυνος για θρομβοεμβολικά επεισόδια. "Ίσως λίγο σπανιότερα, όμως, υπάρχει αυτή η πιθανότητα" τόνισε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το AstraZeneca, η κα Λινού υποστήριξε ότι "είναι λογικό να ανησυχούν οι πολίτες για το AstraZeneca καθώς δεν έχουν όλη την πληροφορία που είναι υπαρκτή σε όλα τα μέρη του κόσμου που χρησιμοποιήθηκε το εμβόλιο. Υπήρξαν μεν σοβαρά θρομβοεμβολικά επεισόδια, σπάνια αλλά υπαρκτά, αλλά δεν υπήρξε σημαντικός αριθμός τέτοιων επεισοδίων με τη δεύτερη δόση. Όσα υπήρξαν ήταν με την πρώτη δόση".

Όπως επεσήμανε η ίδια, "είναι πολύ κακό να πέφτει το μπαλάκι στον πολίτη για να αποφασίζει. Εγώ προσωπικά θα έλεγα αυτό που ξέρω έως τώρα, στη δεύτερη δόση εάν δεν είχατε πρόβλημα στην πρώτη δόση, η πιθανότητα να γίνει κάτι είναι μία στο εκατομμύριο. Αν η προθεσμία για να κάνω τη δεύτερη δόση είναι μετά από δύο μήνες και έως τότε υπάρξει νέα πληροφορία ως προς την αποτελεσματικότητα της χρήσης άλλου εμβολίου, τότε η Πολιτεία οφείλει να ενημερώσει".

Η κα Λινού είπε τέλος ότι "είχα πει ότι οι περισσότερες χώρες δεν χορηγούν το AstraZeneca σε γυναίκες κάτω των 60, καθώς υπήρχαν τα δεδομένα, τα οποία έλεγαν ότι ο κίνδυνος να έχεις το σπάνιο σύνδρομο, το θρομβοεμβολικό επεισόδιο είναι μεγαλύτερος για τις νέες γυναίκες”…

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: