16.6.21

Ξενοφοβικά fake news από τον σεισμολόγο Τσελέντη...


Με φωτογραφία από Βηρυττό διασπείρει ψέματα για μετανάστες...

Με μια φωτογραφία ενός ορθόδοξου ναού που έχει υποστεί εμφανείς υλικές ζημιές, ο γνωστός σεισμολόγος Άκης Τσελέντης, επιχείρησε μέσω twitter να κάνει μια ακόμη επίθεση ξενοφοβίας, διασπείροντας όμως χυδαία ψεύδη και... δημιουργώντας άκυρες και άκαιρες εντυπώσεις.

Συγκεκριμένα, αναρτώντας τη συγκεκριμένη φωτογραφία στο twitter, έγραψε: «Για να ξεχωρίσετε κάποιοι Έλληνες την διαφορά μεταξύ του " Φιλοξενώ " και του " μου παίρνουν την πατρίδα " !!!», υποκινώντας εν γνώσει του το μίσος κατά των προσφύγων και των μεταναστών που ζουν στη χώρα μας.
Μόνο που η φωτογραφία που κατά τον κ. Τσελέντη αποδεικνύει τη διαφορά μεταξύ του «φιλοξενώ» και του «μου παίρνουν την πατρίδα», ήταν από τη... μουσουλμανική Βηρυττό!

Συγκεκριμένα, η φωτογραφία είναι από το καλοκαίρι του 2020 και απεικονίζει ορθόδοξο χριστιανικό ναό στη Βηρυττό (ναι, υπάρχουν και τέτοιοι στον Λίβανο, όπως και σε πολλές άλλες αραβικές χώρες). Ο ναός είναι πράγματι κατεστραμμένος και οι υλικές ζημιές είναι εμφανείς. Μόνο που κανένα «έγκλημα μίσους» δεν είχε προηγηθεί, ούτε κάποια ισλαμική επίθεση κατά χριστιανών. Οι ζημιές οφείλονταν στην τεράστια έκρηξη που σημειώθηκε πέρσι στο λιμάνι της Βηρυττού, σκορπώντας τον θάνατο στην πρωτεύουσα του Λιβάνου και προκαλώντας σοβαρές ζημιές σε όλη την πόλη.

Είναι σαφές ότι πρόκειται για χυδαία παραχάραξη της πραγματικότητας από τον κ. Τσελέντη, αφού πολύ λίγη ώρα μετά την ανάρτησή του, αρκετοί χρήστες επεσήμαναν το ζήτημα σε απαντήσεις του, κάνοντας έκκληση να αφαιρέσει την ανάρτηση, και δημοσιεύοντας την είδηση του 2020 που περιελάμβανε την εν λόγω φωτογραφία από την αγγλόφωνη ιστοσελίδα θρησκευτικού ενδιαφέροντος orthodoxtimes.com. 

Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο του Αντωνη Ρηγοπουλου, πατήστε ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: