14.6.21

Εργασιακό: Έτοιμος για μετωπική σύγκρουση στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ...


Για μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση στη Βουλή σε σχέση με το εργασιακό νομοσχέδιο ετοιμάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία καθώς σήμερα αρχίζει η συζήτηση του... στην Ολομέλεια.

Εν αναμονή της παρέμβασης Τσίπρα

Στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός κ. Χατζηδάκης θα αναγκαστούν να δώσουν εξηγήσεις για τις αντεργατικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου που παραπέμπουν σε «εργασιακό μεσαίωνα» καθώς μέχρι τώρα περιορίζονται-όπως λένε- σε μονολόγους προβάλλοντας επιχειρήματα που απέχουν από την πραγματικότητα.

Στην Ολομέλεια της Βουλής αναμένεται να παρέμβει και ο Αλέξης Τσίπρας και μάλιστα για πρώτη φορά μετά την απρόσμενη και πρωτοφανή στάση του Προέδρου του Σώματος Κ. Τασούλα που τού απαγόρευσε να μιλήσει, κλείνοντας μάλιστα τα μικρόφωνα μιλώντας για σκηνικά πολιτικού ακτιβισμού και μονόπρακτα.

Η Κουμουνδούρου έχει πει ότι ο κ. Τασούλας θα λογοδοτήσει γι’ αυτήν την συμπεριφορά χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει με ποιο τρόπο η αξιωματική αντιπολίτευση θα στιγματίσει την στάση του Προέδρου της Βουλής.

Μάλιστα πηγές του κόμματος ανέφεραν ότι ο κ. Τασούλας υπαινίχθηκε σκοπίμως ότι στη Διάσκεψη των Προέδρων συμφωνήθηκε να μην προβλέπονται αιφνιδιαστικές παρεμβάσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάτι που ωστόσο καταρρίπτεται από τη δημοσιοποίηση των πρακτικών που καταδεικνύουν ακριβώς το αντίθετο, με τον ίδιο τον Πρόεδρο της Βουλής να δηλώνει στην Όλγα Γεροβασίλη ότι θα ζητούσε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αν θέλει και να δευτερολογήσει.

Στο στόχαστρο και το συνέδριο για τη γονιμότητα

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν αποκλείεται να αναφερθεί σ’ αυτό το θέμα και κατά την σημερινή του τηλεοπτική συνέντευξη στο Star όπου θα απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα της τρέχουσας επικαιρότητας. Από το εργασιακό-ολετήρα και το συνέδριο υπογονιμότητας  έως τις πρακτικές του Μεγάρου Μαξίμου και την άρνηση του πρωθυπουργού να απαντάει στις ερωτήσεις του στη Βουλή. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έκανε χθες παρέμβαση στα social media και για το συνέδριο υπογονιμότητας τονίζοντας πως η αυτοδιάθεση του σώματος των γυναικών είναι αδιαπραγμάτευτη.

Λόγω της σημερινής συνέντευξης η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αναβάλλεται για τις επόμενες ημέρες...

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: