17.6.21

Μετωπική με άρωμα πρόωρων εκλογών...


Κατάθεση πολιτικής πλατφόρμας από Μητσοτάκη – Τσίπρα...

“Πρόβα προεκλογικού μπαλκονιού” θύμιζε χθες το βήμα της Βουλής με τους δύο κύριους μονομάχους, Κυριάκο Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα, να ανοίγουν αρκετά από τα πολιτικά τους χαρτιά και να συγκρούονται για τον χρόνο των εκλογών και το διακυβευμα της αναμέτρησης.

Αν και ο... Κυριάκος Μητσοτάκης επέμεινε και χθες ότι θα εξαντλήσει την τετραετία, έκανε τα αποκαλυπτήρια των βασικών αξόνων της πολιτικής πλατφόρμας με την οποία θα αντιπαρατεθεί απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Πρωθυπουργός μίλησε για την κεντροδεξιά κυβέρνηση, που έχει αποδειχθεί πιο προοδευτική από τα παλιά αριστερά συνθήματα, δείχνοντας ευθέως ότι όταν θα έρθει η ώρα της κρίσης των πολιτών, θα τους καλέσει να απονείμουν το συντηρητικό πρόσημο στον ΣΥΡΙΖΑ.

“Δεν είστε Ανδρέας Παπανδρέου” συμπλήρωσε για να καταδείξει ότι δεν θα επαναληφθεί το άδοξο τέλος της κυβέρνησης 1990-1993 υπό τον πατέρα του, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, που έχασε το πολιτικό της κεφάλαιο από την πίεση απεργιών και κινητοποιήσεων της εποχής, αλλά αντίθετα οι μεταρρυθμίσεις που προωθεί εχουν στην δική του περίπτωση την υποστήριξη της κοινωνίας.

Δεν πέρασε, δε, καθόλου απαρατήρητη η επίθεση που εξαπέλυσε προς την Φώφη Γεννηματά επικρίνοντας την ότι το ΚΙΝΑΛ είναι αντίγραφο του ΣΥΡΙΖΑ και δεν θα σταθεί στα πόδια του γιατί “οι πολίτες προτιμούν πάντα το αυθεντικό” όπως της είπε. Βεβαίως πίσω από αυτή την αποστροφή, κατέδειξε εμφατικά ότι θα επιχειρήσει να εισχωρήσει και άλλο στον χώρο του κέντρου επιστρατεύοντας την πόλωση και συνθλίβοντας στις μυλόπετρες της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ το κόμμα της κυρίας Γεννηματά με το δέλεαρ της χαμένης ψήφου προς τους πολίτες.

Στον αντίποδα ο Αλέξης Τσίπρας μολονότι δεν κατέθεσε αίτημα πρόωρων εκλογών, προεξόφλησε ότι “στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση με την απλή αναλογική, θα διαμορφωθεί μια προοδευτική κυβέρνηση” καθώς η κλεψύδρα της παρούσας κυβέρνησης αδειάζει.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε την κινηματική διάσταση, της διαμαρτυρίας απέναντι στα κυβερνητικά πλάνα  παντού, στη Βουλή , στις γειτονιές, στους χώρους εργασίας. “Ξεχρεώνετε γραμμάτια σε αυτούς που σας στήριξαν και σας στηρίζουν.

Η πολιτική σας είναι στον πυρήνα της πολιτικής που λέει διευκολύνουμε τη συσσώρευση του πλούτου και η αγορά θα τον διανείμει αυτόν τον πλούτο” επισήμανε ο κ. Τσίπρας βάζοντας σαφώς το ιδεολογικό του πρόσημο και μιλώντας ξανά για εξαπάτηση της μεσαίας τάξης που όπως φάνηκε έγειρε την πλάστιγγα στην αναμέτρηση του 2019...

Στεφανία Μουρελάτου

libre.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: