17.6.21

Συγγνώμη, τι συμβαίνει με τα ελληνικά ΜΜΕ;...


Είτε από λάθος, είτε επίτηδες, παρουσιάζουν αλλαγμένες τις ειδήσεις...
 Είτε από ανικανότητα, είτε από αδιαφορία, είτε από δόλο. 

Η είδηση χθες ήταν ότι, α), τα πλοία έμειναν λόγω της απεργίας δεμένα στα λιμάνια, β), κόσμος κατέβηκε στα λιμάνια να ταξιδεύσει γιατί έτσι τον διαβεβαίωναν οι πλοιοκτήτες, γ), οι... επιβάτες που έμειναν αμανάτι στα λιμάνια δικαίωναν τους απεργούς και τα έβαλαν με τις εταιρίες που τους ταλαιπώρησαν.

Αυτά είναι τα γεγονότα και, εν πολλοίς, αποτυπώνονται στο σημερινό πρωτοσέλιδο της Kontra News.



Από εδώ και πέρα ωστόσο αρχίζουν τα τραγελαφικά της ενημέρωσης. Μίας ενημέρωσης που μόνο ενημέρωση δεν είναι.

 

Ο ΣΚΑΪ ξεκίνησε το πρωινό με τις «Διαμαρτυρίες επιβατών για την απεργία στα πλοία». Κάτι που ουσιαστικά δεν ίσχυε και διαψευδόταν από το ίδιο του το ρεπορτάζ. Ωστόσο οι διαμαρτυρίες για την απεργία υπάρχουν ακόμα στο site του και ας μην ήταν διαμαρτυρίες για την απεργία (αλλά διαμαρτυρίες για τους πλοιοκτήτες), ας είναι δηλαδή fake news.

 


 Από το μεσημέρι και μετά σε πολλά ΜΜΕ βλέπαμε ένα «Διαμαρτυρίες επιβατών» σκέτο, ώστε ο αναγνώστης-τηλεθεατής να κάνει συνειρμούς από μόνος του...

Στον ΑΝΤ1 τώρα, πετσόκοψαν το πρωινό τους ρεπορτάζ -εκπομπή Γιώργου Παπαδάκη- και από τις δηλώσεις μίας γυναίκας στο λιμάνι, άφησαν μόνο το σημείο που έλεγε για την ταλαιπωρία!

Τι είπε η γυναίκα; Αυτό: «Θα μπορούσαμε να ταξιδέψουμε και άλλη μέρα. Μας πήρε η εταιρεία και μας είπε ότι σήμερα θα γίνει κανονικά το δρομολόγιο, ότι θα ταξιδέψουμε κανονικά. Όμως εδώ, οι εργαζόμενοι έχουν απόλυτο δίκιο γιατί και εμείς εργαζόμενοι είμαστε, άνεργοι είμαστε. Η ταλαιπωρία αυτή είναι το κάτι άλλο».

Τι έπαιξαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, το βράδυ; Μόνο την τελευταία φράση: «Η ταλαιπωρία αυτή είναι το κάτι άλλο». Ετσι δημιουργήθηκε η εντύπωση, όπως και στην περίπτωση του ΣΚΑΪ παραπάνω, ότι η επιβάτης τα είχε με τους απεργούς και όχι με την πλοιοκτήτρια εταιρεία.


Ο ΑΝΤ1 δικαιολογήθηκε στην «Αυγή» που έγραψε για τη λαθροχειρία ότι έγινε λόγω βιασύνης κι ελλιπούς προετοιμασίας, λόγω του Euro. Τον πιστεύουμε αν και έχουμε λόγο να πιστεύουμε το ακριβώς αντίθετο (λόγω της άκρως φιλοκυβερνητικής του στάσης).

e-tetradio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: