17.6.21

Αντιδράσεις για το επικοινωνιακό σόου Μητσοτάκη - ντερ Λάιεν...Σκωπτικά και με σαφείς αιχμές σχολιάζει το Κίνημα Αλλαγής τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάινεν.

«Πολύ μεγάλο show, για... κονδύλια που θα πάνε σε τόσο λίγους. Τα 37,5 δισ. του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης πρέπει να αφορούν τους “πολλούς”, όλες τις παραγωγικές και κοινωνικές δυνάμεις της χώρας», τονίζει σε ανακοίνωση του, το Γραφείο Τύπου του ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Σύμφωνα με τη Χαριλάου Τρικούπη, το σχέδιο Ανάκαμψης επικεντρώνεται στους λίγους και στους εκλεκτούς της κυβέρνησης. «Γι' αυτό ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε αντί του δημόσιου πολιτικού διαλόγου, την ασφάλεια του επικοινωνιακού show με τους υπουργούς και τους επιλεγμένους συνομιλητές του. Παρότι το Πρόγραμμα υπερβαίνει τον χρόνο της θητείας του», αναφέρει το Κίνημα Αλλαγής και υπογραμμίζει:

«Όμως το show δεν μπορεί να κρύβει για πολύ την αλήθεια. Αυτό το σχέδιο δεν εγγυάται την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, γιατί 

απουσιάζουν η ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση και η στήριξη του σύγχρονου αγροδιατροφικού τομέα, 
η μετάβαση στην ψηφιακή και πράσινη οικονομία δεν συνδέεται μα την παραγωγή στον τόπο μας και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας,
τα κονδύλια για την Υγεία, την Παιδεία, το Δημογραφικό είναι ανεπαρκή για μια ουσιαστική αλλαγή και
είναι ένα μοντέλο εισαγωγών και κατανάλωσης».
Καταλήγοντας το ΚΙΝ.ΑΛΛ. τονίζει ότι απαιτείται να έρθει το θέμα το ταχύτερο στη Βουλή, καθώς «η ασφάλεια του μονόλογου δεν θα υπάρχει για τον κ. Μητσοτάκη», όπως χαρακτηριστικά σημειώνει.

►Ως την «πιο αποτυχημένη πρόεδρο στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» χαρακτηρίζει την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, αναφερόμενος στην επίσκεψή της στην Αθήνα.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αντί να πηγαίνει σπίτι της, μετά από το πανευρωπαϊκό εμβολιαστικό φιάσκο για το οποίο ευθύνεται προσωπικά, η πιο αποτυχημένη πρόεδρος στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έρχεται στην Αθήνα να χαριεντιστεί με τη "Μητσοτάκης ΑΕ", θριαμβολογώντας από κοινού για το Ταμείο Ανάκαμψης, το οποίο θα μεταφέρει δισεκατομμύρια των φτωχότερων Βορειοευρωπαίων στους ολιγάρχες μας των βορείων προαστίων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: